Zuurkool ovenschotel met banaan en appel
De hoeveelheid is eigenlijk perfect voor 2 volwassen en een kind. Maar de left overs zijn de volgende dag ook prima te eten voor lunch. Of met een beetje creativiteit, als nieuwe avondmaaltijd. Ik, Lucy, at het restje de volgende dag met kikkererwten en spinazie als een soort lauwwarme zuurkoolsalade, aanrader!
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 3
Bereidingswijze
Moeilijkheid Normal
Voorbereidingstijd 20
Kooktijd
Verwarm je oven voor op 200 graden Celsius.
Wel de rozijnen in lauwwarm water.
Schil de zoete aardappelen en snijd in stukjes van c.a. 2 cm. Kook de aardappelen in ongeveer 10 minuten gaar. Als je er makkelijk met een vork in kunt prikken zijn ze gaar. Giet de zoete aardappelen af.
Laat ondertussen de zuurkool uitlekken in een vergiet en snijd het fruit. Dep de rozijnen droog in een schone theedoek.
Meng de zuurkool, het fruit, de rozijnen en het kerriepoeder in de ovenschaal goed door elkaar.
Doe de gekookte zoete aardappelen samen met een scheut kookroom in je keukenmachine. Meng tot een gladde massa. Heb je geen keukenmachine? Gebruik dan je staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Je kunt ook een stamper of vork gebruiken om de zoete aardappel te pureren.
Verdeel de zoete aardappelpuree over de zuurkool. Bestrooi tot slot met de geraspte kaas en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in: