Ga jij deze ovenschotel ook binnenkort maken?
We hebben een filmpje gemaakt van de bereiding:
Zuurkool ovenschotel
Met dit regenachtige weer is het wel tijd voor wat comfort-food! Daarom delen we vandaag het recept voor de zuurkool ovenschotel uit de ‘Hollandse Kost’ editie van de Paleolicous. Mét filmpje, zodat je kunt zien hoe wij aan de slag gingen. Ga jij deze ovenschotel ook binnenkort maken?
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 2
Bereidingswijze
Moeilijkheid Normal
Voorbereidingstijd 15
Kooktijd 35
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes.
Kook de zoete aardappel gaar in een pan met ruim water met een snuf zout.
Giet af.
Stamp de zoete aardappel met de mosterd en plantaardige melk tot een smeuïge puree. Breng op smaak met een flinke snuf zout.
Laat de zuurkool goed uitlekken.
Verdeel de zuurkool over een ovenschaal.
Verdeel hier overheen de zoete aardappelpuree.
Snijd de appel in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de partjes in zo dun mogelijke plakjes.
Steek de plakjes appel in de zoete aardappel puree. Bestrijk met de gesmolten ghee.
Bak de ovenschotel in 20-25 goudbruin in het midden van de oven.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:
WRITTEN BY
Myra
Hallo allemaal! Mijn naam is Myra en ben 24 jaar, vooral door kokende moeder en zus is mijn enthousiasme voor eten en koken aangewakkerd. Vind het vooral super om nieuwe dingen uit te proberen in de keuken. Naast (proberen) creatief in de keuken te zijn, houd ik ook van muziek maken op mijn klarinet en keyboard.
Hallo,
Zuurkool oven schotel
Met appel en bataat gemaakt
Niet lekker, niet voor
Herhaling vatbaar jammer!