Zoodles met pistache-pesto
Een heerlijk paleo maaltje dat je in 15 minuten op tafel zet. Een snel en lekker maaltje. In dit receptje maken we de pesto eens niet met pijnboompitten maar met pistachenoten. Weer eens wat anders dan anders en echt super lekker! Dus verras jezelf (en familie/vrienden) eens met deze heerlijke paleo maaltijd.
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 2
Bereidingswijze
Moeilijkheid Normal
Voorbereidingstijd 15
Kooktijd 5
Snijd de tomaat kruislings in en dompel kort in kokend water.
Spoel af onder koud water en pel het velletje er af.
Snijd de tomaat en knoflook fijn.
Haal de blaadjes van de basilicum af.
Doe tomaat, knoflook, basilicum, olijfolie, pistachenoten en een snuf zout en peper in een hoge kom en pureer met een staafmixer.
Maak de courgettes en wortel schoon en gebruik een juliennesnijder of spirelli om er zoodles van te maken.
Verhit een wok op middelhoog vuur met 1 tl kokosolie.
Voeg de wortel toe en bak 2 minuten, voeg vervolgens de courgette toe en bak 1 minuut mee.
Verdeel de zoodles over 2 borden en hierop een flinke lepel pistache pesto.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:
Hi Mitchel,
Dank je wel voor alle heerlijke gerechten. Ik smul ervan. Volgende maandmisschien de challenge.
Ik heb wel een vraagje: bloemkool, broccoli bevatten veel vitamine K.
Zodanig veel dat je, als trombosepatient met bloedverdunners dit minimaal mag gebruiken/eten. Veel mensen weten dit niet maar het is wel het vermelden waard. Het kan nl de bloedwaarden aardig verstoren. Heb je een alternatief voor rijst?
Succes en ik hoop op je antwoord.
Groetjes Francis.
Hi Francis,
Fijn om te horen!
Wat betreft de vitamini K: ik denk dat het sowieso altijd goed is om te zorgen voor afwisseling in voeding.
Rijst kun je vervangen door bloemkoolrijst. Erg lekker!
Gr, Simone – Team Foodie