Zalm in een kruidenkorstje met spinaziesalade
Persoonlijke favoriet! Heerlijke smaken combinatie. Door de mosterd krijgt de zalm een lekkere kick en dit past prima bij de frisse dressing van de spinazie salade. Dit is een receptje dat je ook nog eens super snel op tafel zet, dus ook gewoon een lekker recept voor elke doordeweekse, drukke, dag. Smullen maar 🙂
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 4
Bereidingswijze
Moeilijkheid Normal
Voorbereidingstijd 10
Kooktijd 15
Snijd de peterselie fijn en de ui in dunne ringetjes.
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius en bekleed een bakplaat met aluminiumfolie.
Meng het amandelmeel met de peterselie, zout en peper en 2 eetlepels olijfolie.
Leg de zalmfilets op de bakplaat en breng op smaak met peper en zout.
Smeer de bovenkant van elke filet in met 0,5 eetlepel van de mosterd en kruimel daarna het kruidenmengsel over de zalmfilets heen (lichtjes aandrukken).
Rooster ongeveer 10-15 minuten in de oven.
Maak intussen de spinazie salade door in een grote kom de overgebleven olijfolie op te kloppen met de citroensap en breng dit op smaak met peper en zout.
Voeg hier de spinazie, gemengde salade en de rode ui aan toe en schud een paar keer goed om.
Serveer de zalm met de spinaziesalade.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:
WRITTEN BY
Myra
Hallo allemaal! Mijn naam is Myra en ben 24 jaar, vooral door kokende moeder en zus is mijn enthousiasme voor eten en koken aangewakkerd. Vind het vooral super om nieuwe dingen uit te proberen in de keuken. Naast (proberen) creatief in de keuken te zijn, houd ik ook van muziek maken op mijn klarinet en keyboard.
Het lijkt mij erg lekker maar kan het amandelmeel vervangen worden door iets anders? (dit i.v.m. een notenallergie)
klinkt lekker, maar neem wild gevangen zalm, de gecultiveerde zalm is zo slecht !!
Ben het nu aan het eten. Is een blijvertje. Heerlijk
Errug lekker
Eenvoedig te bereiden