Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Hamist

No comments

Winterse pompoensoep met sinaasappel

Winterse pompoensoep met sinaasappel
Soepen, Zoete snacks, High Tea

Winterse pompoensoep met sinaasappel

Macro's (per portie)

Vetten 26% (8 g)
Eiwitten 10% (7 g)
Vezels 14% (10 g)
Koolhydraten 26% (8 g)
276 Calorieën per portie

Ingrediënten

Porties 4

Ui
3
stuk(s)
Wortel
600
g
Pompoen
600
g
Groentebouillon
500
ml
Sinaasappel
2
stuk(s)
Gemberpoeder
1
tl
Kokosolie
1
el
Zwarte peper
1
naar smaak
Keltisch zeezout
1
naar smaak
Peterselie
4
el
Pompoenpitten
4
el

Bereidingswijze

Moeilijkheid Easy

Voorbereidingstijd 20

Kooktijd 20

1

Snipper de ui. Indien je verse gember gebruikt, schil deze en snijd of rasp fijn.

2

Snijd de wortel in blokjes van maximaal 2 cm.

3

Verwijder de schil van de pompoen, lepel de pitten er uit en snijd het vruchtvlees in blokjes van maximaal 2 cm.

4

Verhit de olijfolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de ui en gember 2 minuten op laag vuur.

5

Voeg de wortel en pompoen toe en roerbak 5 minuten op middelmatig vuur.

6

Voeg de verse bouillon/water en het sap van 2 sinaasappels* toe aan de soeppan en breng aan de kook.

7

Laat afgedekt 20 minuten heel zachtjes koken.

8

Controleer met een vork of de wortel en pompoen zacht zijn en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel nog wat extra water toe als de soep te dik is; wij houden van dikke soepen, maar dat is persoonlijk.

9

Voeg naar smaak zout en peper toe.

10

Serveer in soepkommen en garneer met pompoenpitjes en peterselie.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.