Wakame salade met tonijn
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 2
Bereidingswijze
Moeilijkheid Normal
Voorbereidingstijd 15
Kooktijd
Doe de gedroogde zeewier in een kom. Voeg er een laagje water aan toe. Laat het weken tot het 10 keer zo groot is geworden. Dat duurt circa 5 minuten. Giet af en knijp er voorzichtig het overtollige water uit.
Indien je geen kant-en-klare bloemkoolrijst hebt gekocht, vermaal de bloemkoolroosjes in een keukenmachine tot rijst. Gebruik hiervoor het mes-opzetstuk.
Snij de tonijn in kleine blokjes.
Maak een marinade van de sesamolie, balsamico-azijn, sesamzaad, gember en knoflook.
Hussel de tonijn door de helft van de marinade en zet het liefst een half uurtje weg. Zo kunnen de smaken intrekken.
Snij de komkommer met een kaasschaaf en leg de slierten op een bord.
Snij de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Snijd de avocado in een waaier en leg dit op de komkommer.
Verdeel de tonijn, zeewier en bloemkoolrijst over een bord of een kom.
Snij de bosui in ringetje en garneer het bord hiermee.
Serveer de andere helft van de dressing erbij.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in: