Varkenshaas met bacon en pruimensaus
Maak indruk (op je familie) tijdens een etentje met deze heerlijke varkenshaas! Door de bacon blijft deze lekker mals en sappig en het combineert uitstekend met het zoete van de ui-pruimen reductie. Dit gerechtje is heerlijk met een frisse groene salade.
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 6
Bereidingswijze
Moeilijkheid Normal
Voorbereidingstijd 15
Kooktijd 30
Voor de varkenshaas:
Verwarm de oven voor op 175ºC
Wikkel de varkenshaas in de bacon en zet deze vast met tandenstokertjes.
Verhit 1 el kokosolie in een koekenpan op een hoog vuur en bak hierin de varkenshaas aan alle kanten (ongeveer 2 minuten) tot deze mooi bruin kleurtje heeft.
Haal de varkenshaas uit de pan en leg deze in een braadslede.
Bak nog 20 minuutjes in de oven, of tot het vlees van binnen 60ºC is.
Maak intussen de saus
Snijd de uien in dunne reepjes en pers de knoflook. Ontpit de pruimen en snijd deze klein.
Gebruik dezelfde pan waar de je de varkenshaas in aangebraden hebt.
Verhit hierin de andere el kokosolie op middelhoog vuur en voeg de ui, knoflook, fijngesneden pruimen en rozemarijn toe.
Sauteer tot de uien gaar zijn (ongeveer 6 minuten).
Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook.
Ondertussen kan je in een kommetje de arrowroot met de azijn mengen.
Zodra de saus kookt doe je hier het arrowroot mengsel bij en roer tot je geen klontjes meer hebt.
Laat de saus nog een paar minuutjes inkoken tot de gewenste dikte en haal daarna van het vuur.
Bewaar afgedekt tot je de varkenshaas gaat serveren.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:
Dat ziet er geweldig uit, je krijgt er al honger van. Ik zal het an ook maken als ik van keukendienst ben. Je hebt wel een zeer creatief team. Bedankt
Heb het al zo vaak gemaakt, heerlijk. Bedank!
HET IS EEN HEERLIJK GERECHT alleen het bakken en braden in kokosolie spettert zo erg.
Hebben jullie hier een manier voor, hoe doen jullie dat?
Hee Ria! Goed om te horen dat je het heerlijk vind 😀 Het kan idd erg gaan spetteren. Bij mij spettert het minder als ik het op een lager vuurtje doe. Wellicht werkt het voor jou ook?