Spinazietaart
Deze ultra groene taart zorgt zeker voor een verrassing op tafel; een echte eye-catcher! Een heerlijke spinazietaart als avondeten, daar zeggen wij geen nee tegen. Eventuele restjes neem je de volgende dag mee als een heerlijke (aanvulling op je) lunch.
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 8
Taart 1
Voor de bodem
Voor de vulling
Bereidingswijze
Moeilijkheid Normal
Voorbereidingstijd 15
Kooktijd 40
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Meng in een kom amandelmeel, kokosmeel, kokosolie, 1 ei en een snufje zout en kneed tot deeg.
Vet de taartvorm in met wat kokosolie en bekleed de bodem en de randen.
Verhit een pan op het vuur met een laagje water en laat hierin de spinazie slinken.
Giet de spinazie af en pers het vocht er zoveel mogelijk uit.
Splits de eieren, doe de spinazie samen met het eigeel en zeezout in de blender of keukenmachine en mix. Doe als laatste amandelmeel en kokosmeel erbij en mix nogmaals.
Klop de eiwitten stijf en vouw deze door het spinazie beslag heen.
Spatel het spinaziebeslag in de taartvorm en zet in de oven voor 40 minuten.
Je kunt de spinazietaart eventueel serveren met wat gebakken spek-of hamblokjes voor een hartige bite.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in: