Tong a la meunière
Dat staat wel chique toch: tong a la meunière? Eigenlijk is het “gewoon” een lekker stukje vis met geklaarde boter... Maar soms is een gerechtje met een chique naam veel leuker. Deze tong is heerlijk op een doordeweekse avond, maar zou ook zeker niet misstaan tijdens een uitgebreid etentje met familie/vrienden.
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 4
Bereidingswijze
Moeilijkheid Normal
Voorbereidingstijd 5
Kooktijd 10
Dep de vis droog met een keukendoek of met keukenpapier.
Bestrooi de vis aan beide kanten met amandelmeel en peper & zout. (klop het overtollige meel er af).
Smelt 1 el ghee in een koekenpan en bak hierin de vis aan beide kanten mooi bruin.
Hak ondertussen de peterselie fijn.
Haal de vis uit de pan en leg apart.
Lepel de rest van de ghee in de pan samen met het citroensap en de peterselie. Breng aan de kook en haal daarna meteen van het vuur.
Serveer de vis met de saus op een bord.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:
Een uitstekend en zeer fijn gerecht, ook voor feestdagen. Het mag dan eenvoudig zijn, tong is niet de minste vis.
Bedankt
Haha klopt! Goed om te horen Veronicaaa 🙂