Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

2 comments

Tong a la meunière

Tong a la meunière
Visgerechten, Snelle Recepten

Tong a la meunière

Dat staat wel chique toch: tong a la meunière? Eigenlijk is het “gewoon” een lekker stukje vis met geklaarde boter... Maar soms is een gerechtje met een chique naam veel leuker. Deze tong is heerlijk op een doordeweekse avond, maar zou ook zeker niet misstaan tijdens een uitgebreid etentje met familie/vrienden.

Macro's (per portie)

Vetten 65% (19 g)
Eiwitten 30% (20 g)
Vezels 2% (1 g)
Koolhydraten 65% (19 g)
265 Calorieën per portie

Ingrediënten

Porties 4

Tongfilet
4
stuk(s)
Amandelmeel
4
el
Ghee
4
el
Citroen
0.5
stuk(s)
Peterselie
1
el
Zout
1
naar smaak
Zwarte peper
1
naar smaak

Bereidingswijze

Moeilijkheid Normal

Voorbereidingstijd 5

Kooktijd 10

1

Dep de vis droog met een keukendoek of met keukenpapier.

2

Bestrooi de vis aan beide kanten met amandelmeel en peper & zout. (klop het overtollige meel er af).

3

Smelt 1 el ghee in een koekenpan en bak hierin de vis aan beide kanten mooi bruin.

4

Hak ondertussen de peterselie fijn.

5

Haal de vis uit de pan en leg apart.

6

Lepel de rest van de ghee in de pan samen met het citroensap en de peterselie. Breng aan de kook en haal daarna meteen van het vuur.

7

Serveer de vis met de saus op een bord.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

2 gedachten over “Tong a la meunière”

  1. Een uitstekend en zeer fijn gerecht, ook voor feestdagen. Het mag dan eenvoudig zijn, tong is niet de minste vis.
    Bedankt

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.