Tomatensoep met venkel
Deze tomatensoep met venkel is zo’n soepje dat je zeker een keer moet maken! Boordevol heerlijke smaken en perfect als lunch of voorgerecht. De venkel geeft net dat beetje extra aan de soep en maakt hem weer anders dan de standaard tomatensoep.
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 3
Bereidingswijze
Moeilijkheid Easy
Voorbereidingstijd 5
Kooktijd 15
Snipper de ui en knoflook.
Snijd de venkelknol in vieren en vervolgens in dunne reepjes.
Verhit wat kokosolie in een soeppan en fruit hierin de ui glazig.
Voeg de knoflook, tomatenpuree en venkel toe en bak enkele minuten mee.
Haal de pan van het vuur en gebruik een staafmixer om er een gladde soep van te maken.
Zet de pan terug op het vuur en voeg de soepballetjes en de bouillon toe en breng aan de kook.
Laat minimaal 15 minuten zachtjes doorkoken.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:
WRITTEN BY
Myra
Hallo allemaal! Mijn naam is Myra en ben 24 jaar, vooral door kokende moeder en zus is mijn enthousiasme voor eten en koken aangewakkerd. Vind het vooral super om nieuwe dingen uit te proberen in de keuken. Naast (proberen) creatief in de keuken te zijn, houd ik ook van muziek maken op mijn klarinet en keyboard.
Een van de lekkerste rec. Die we gemaakt hebben!,
Dat is heel fijn om te horen! 😀
Gaat hier nu enkel 1 eetlepel tomatenpuree in? Of ook gepelde tomaten uit blik?
Hi E. Hmm goeie vraag. Diegene die deze recept heeft gemaakt is niet meer werkzaam hier dus we kunnen het helaas niet navragen. Maar op de video lijkt het inderdaad alsof er ook gepelde tomaten erdoor gaan. Kan me ook niet voorstellen dat 1 eetlepel tomatenpuree kan zorgen voor zo’n rode kleur. Dus ik vermoed het wel E.