Sommige combinaties zijn zo lekker, die gaan nooit vervelen. Zoals deze tomaat- basilicum soep.
Tomaat-basilicum soep
- 2 el Kokosolie
- 2 Sjalotten (gesnipperd)
- 2 Tenen knoflook (fijngehakt)
- 750 gr rijpe tomaten (in blokjes)
- 2 tl paprikapoeder
- 750 ml groentebouillon
- Naar smaak keltisch zeezout en versgemalen peper
- handje Verse basilicum (gescheurd)
-
Verhit de kokosolie in een soeppan en fruit de sjalot en knoflook zachtjes glazig.
-
Schep de tomaat en het paprikapoeder erdoor en bak dit al roerend gedurende 5 minuten.
-
Voeg de groentebouillon toe en kook de soep nog 10 minuten.
-
Pureer de soep met een staafmixer en warm daarna nog even door.
-
Breng op smaak met peper en zout en roer de basilicumblaadjes erdoor.
-
Serveer in grote borden of kommen.
Als je er voor het pureren een klein rauw eitje doorheen doet heb je een heerlijke tomaten crème soep
Tomaten zijn hier vaak nog niet zo mooi vol van smaak. Ik halveer ze altijd en doe ze eerst een half uurtje in de oven voordat ik ze ik ze in de verse soep gebruik. Zo is je soep nog lekkerder.
Hallo…lijkt me heerlijke tomatensoep, maar moeten de pitjes eruit gehaald worden of net niet? Groetjes Ankie
Hoi Myra, dit lijkt me een heel fijn recept! Haal jij de pitjes uit de tomaten voordat je ze in de pan doet?
De soep is extra lekker als deze wordt aangevuld met een eiwit. Dus kipreepjes of spekjes.
Vanavond gegeten. Het was heerlijk!!
Ik heb de pitjes gewoon laten zitten, als je het pureert, zijn alle pitjes weg
Is de groentebouillon self made? En zo ja, heb je hier een recept van?
Goeie vraag Cynthia! Het is inderdaad zelf gemaakt. Zie het recept hier: https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/snelle-groentenbouillon/ 🙂