Aubergine teriyaki style! Probeer deze Japanse vegetarische variant eens! Itadakimasu (Japans voor ‘smakelijk eten’) 😉
Teriyaki aubergine met bloemkoolrijst
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 2
Teriyaki aubergine
Overige
Bereidingswijze
Moeilijkheid Easy
Voorbereidingstijd 40
Kooktijd 20
Snijd de steelaanzet van de aubergine en vervolgens in lange plakken van ongeveer 0,5-1 cm dikte.
Rasp de gember, meng dit met de coconut aminos in een grote lage schaal, voeg de peper toe en roer goed door. Leg hier de aubergine plakken in en laat minimaal 30 minuten marineren. Keer halverwege om.
Verhit een grillpan op hoog vuur en grill hierin de aubergines aan beide zijdes. Kwast ze regelmatig in met de marinade.
Verhit een koekenpan met de olijfolie. Bak hierin de bloemkoolrijst gaar. Breng op smaak met een snuf zout en peper.
Serveer de bloemkoolrijst met de aubergines, bestrooi met de peterselie en leg er de limoen bij.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in: