Ik ben gek op zoete aardappel! En in deze lauwwarme tandoori salade met kerriekruiden en komijn komt deze groente uitermate goed tot zijn recht.
Deze salade smaakt heerlijk het hele jaar door!
Dit recept komt uit ons boek 101 Paleo Recepten. In dit boek vind je naast dit recept nog 100 andere heerlijke Paleo recepten met vetverbrandende ingrediënten die je lichaam sterker en gezonder maken.
Tandoori salade met zoete aardappel
Ik ben gek op zoete aardappel! En in deze lauwwarme tandoori salade met kerriekruiden en komijn komt deze groente uitermate goed tot zijn recht.
- 2 middelgrote Zoete aardappels (geschild en in blokjes)
- 2 el Kokosolie (gesmolten)
- 1,5 el Appelazijn
- 1 el Kokosbloesemsuiker of honing
- 0,5 tl Zeezout
- 1 tl Komijn
- 1 tl kerriepoeder
- 4 kopjes Spinazie (gewassen)
- 1 Rode paprika
- 1/4 Rode ui (in kleine reepjes gesneden)
Voor de dressing
- 2 el Olijfolie
- 1,5 el Appelazijn
- 1 tl Honing
- 1 tl Zeezout
- 1 tl Komijn
- 1 tl Kerriepoeder
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Meng de kokosolie, azijn, suiker, zout, komijn en kerriepoeder in een grote kom en doe hier de aardappelblokjes bij.
-
Meng alles goed door elkaar en zorg ervoor dat alle aardappelblokjes bedekt zijn met een laagje van het oliemengsel.
-
Stort de aardappelblokjes op een bakplaat met een anti-aanbaklaag en rooster ze ongeveer 30-40 minuten in de oven tot ze gaar zijn (schud halverwege een keer om).
-
Meng alle ingrediënten voor de dressing en klop dit op.
-
Zet 4 borden klaar en plaats op elk bord een kopje spinazie.
-
Als de aardappelblokjes klaar zijn en wat afgekoeld verdeel je deze over de borden en bestrooi je dit met de paprika en rode ui.
Echt een heerlijk recept, ik heb er nog extra groenten bij gedaan in de oven wat prima kan
Ziet er erg lekker uit, ga ik proberen, maar hoeveel gram is 1 kopje spinazie? Alvast dank voor het antwoord!
Waarom suiker in dit gerecht?? Ook al is het kokosbloesemsuiker, ik vraag me af waarom er suiker in zou moeten? Ik maak alles zonder suiker.. ik gebruik het alleen (heel weinig) in zoete gerechten.. nagerechten en baksels.. voor de rest gebruik ik nooit suiker..
Hoi,
We zijn bezig met het maken van dit recept. Echter stuiten we op het volgende aan wat in het recept staat:
Bij stap 2: Meng de kokosolie, azijn, suiker, zout, komijn en kerriepoeder in een grote kom en doe hier de aardappelblokjes bij
Bij stap 5: Meng alle ingrediënten voor de dressing en klop dit op.
Maar de ingrediënten die bij de dressing staan hebben we al bij stap 2 gemengd en is door de aardappelblokjes gegaan. Klopt het dat er geen aparte dressing is voor over de algehele salade?
Hier zat ik ook mee. Wel of niet een aparte dressing.?
Hi Maria,
Het is inderdaad nog een aparte dressing.
Groetjes Myra Team Paleo
Misschien moet je nog een keertje naar het recept kijken. Er staan nml ingrediënten en daaronder staan ingrediënten voor de dressing. Die laatste moet je dan bij stap 5 mengen ????
Hoi Tirza,
De ingrediënten voor de dressing meng je inderdaad bij stap 5.
De ingrediënten die je mengt voor de aardappelblokjes staan apart bij de ingrediënten vermeld.
Groetjes, Myra Team Paleo