Spinazie-courgettesoep
Een overheerlijk spinazie-courgettesoep die weer eens anders dan anders is! De kerrie geeft een overheerlijk smaak aan deze soep. Deze soep is perfect als lunch of voorgerecht. Persoonlijk kun je mij altijd blij maken met soep, maar als lunch vind ik het echt het allerlekkerste. Warm of koud weer, soep is eigenlijk altijd lekker. Een ideale manier om wat extra groenten toe te voegen aan je eetpatroon.
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 2
Bereidingswijze
Moeilijkheid Easy
Voorbereidingstijd 10
Kooktijd 15
Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Verhit een soeppan met kokosolie op middelhoog vuur.
Bak hierin de ui en knoflook aan tot de ui glazig ziet.
Voeg kerrie en koriander toe en roer goed door. Laat 2 minuutjes meebakken.
Snijd ondertussen de courgette in blokjes en voeg toe aan de pan. Voeg ook de spinazie toe en roer door tot deze geslonken is.
Voeg de groentebouillon toe en breng de soep aan de kook. Zet het vuur laag zodra de soep kookt en laat nog 20 minuten zachtjes pruttelen.
Haal de pan van het vuur en gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren.
Verdeel naar smaak de kokosmelk over de soep. Garneer met de kiemen net voor het serveren.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:
Ik neem aan dat de soep met de staafmixer nog even gepureerd moet worden?
Hi Karin,
Daar heb je helemaal gelijk in! We zijn een stapje vergeten.
Bedank voor je oplettendheid, het is meteen aangepast 🙂
Gr, Simone – team paleo
Kun je niet beter de spinazie er op het allerlaatst doorheen doen voor het mixen? Dan blijven de smaak en de vitamines beter behouden.
Hi Margreet,
Dat kan uiteraard ook!
Gr, Simone – team paleo.nl
bedoel je gedroogde poeder koriander of het blad?Of kan ook in de vijzel gecrusht koriander zaad?(ben ik zelf erg gek op.)
Hi,
Wij gebruikten gedroogd korianderblad. Maar als jij gecrusht korianderzaad lekkerder vindt zou ik vooral die gebruiken 🙂
Gr, Simone – team paleo.nl
Wat dacht je van een flinke snuff kurkuma en zwarte peper bij de kerrie en koriander? Is weer een rede om gebruik te maken om kurkuma te verwerken????.
De soep is uitstekend en zal nog dikwijls gemaakt worden.
Bedankt