Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Hamist

No comments

Snelle curry met kip

Let op: in de bereiding staat kerriekruiden. Dit verwijst naar de kerriepoeder in de ingredientenlijst. Verder staat niet duidelijk in de bereiding wat je moet doen met de kokosolie. Deze gebruik je om de ingrediënten te bakken.

Snelle curry met kip
Gevogelte & Wild Recepten, Snelle Recepten

Snelle curry met kip

Macro's (per portie)

Vetten 63% (49 g)
Eiwitten 20% (34 g)
Vezels 5% (8 g)
Koolhydraten 63% (49 g)
696 Calorieën per portie

Ingrediënten

Porties 2

Kipfilet
250
g
Wortel
100
g
Rode paprika
150
g
Rode ui
100
g
Knoflook
2
teentje(s)
Volvette kokosmelk
400
ml
Kerriepoeder
2
el
Limoen
0.5
stuk(s)
Zwarte peper
1
naar smaak
Keltisch zeezout
1
naar smaak
Kokosolie
1
el
Verse koriander
1
handje(s)
Cashewnoten
1
el

Bereidingswijze

Moeilijkheid Easy

Voorbereidingstijd 5

Kooktijd 10

1

Schil de wortel en snij in dunne halve maantjes. Snij de paprika in kleine stukjes. Snij de rode ui in ringen Snij de kipfilet in blokjes. Plet de knoflook en snij fijn.

2

Bak eerst de kip lichtbruin in ongeveer 2 minuten. 

3

Haal de kip dan even uit de pan en leg het op een bord.

4

Bak in dezelfde pan de wortel, paprika en rode ui ongeveer 4-5 minuten.

5

Voeg de knoflook en kerriekruiden toe en roerbak het een halve minuut.

6

Doe de kip er weer bij. Giet er dan de kokosmelk bij en laat 5 minuten inkoken.

7

Breng op smaak met lekker wat zout en peper. Pers het sap van een halve limoen uit. Blijf proeven tot hij bij jou naar wens is.

8

Serveer in een diep bord of kom. Garneer met cashewnoten en verse koriander.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.