Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

16 comments

Sinaasappelcake met Chufameel

Sinaasappelcake met Chufameel
Zoete snacks, Taarten & Cakes, High Tea

Sinaasappelcake met Chufameel

Een overheerlijke cake voor bij een kopje koffie of thee. Lekker snoepen! Dit receptje ontvingen we van Chufa Nederland, een heerlijk recept! Lekker voor bij de koffie of thee. Creëer je eigen genietmomentje met deze sinaasappelcake.

Macro's (per portie)

Vetten 49% (15 g)
Eiwitten 7% (5 g)
Vezels 13% (9 g)
Koolhydraten 49% (15 g)
273 Calorieën per portie

Ingrediënten

Porties 6

Cake 1

Nat mengsel
Sinaasappel
2
stuk(s)
Medjoul Dadels
2
stuk(s)
Appelazijn
1
tl
Ghee
50
g
Ei
3
stuk(s)
Droog mengsel
Chufameel/Tijgernoot meel
100
g
Kaneel
3
tl
Arrowrootpoeder
25
g
Baking Soda
0.5
tl
Zout
1
snufje

Bereidingswijze

Moeilijkheid Normal

Voorbereidingstijd 10

Kooktijd 165

1

Verwarm de oven op 170 graden Celsius.

2

Doe de sinaasappels in z'n geheel in een pannetje met water en kook ze 2 uur. Laat ze daarna afkoelen. Je kunt ze prima een aantal dagen bewaren in de koelkast.

Nat mengsel
1

Maal in een keukenmachine de gehele sinaasappels samen met de dadels en de appelazijn tot een fijn mengsel. Het duurt best wel een tijdje, eerder een minuut dan 10 seconden. Voeg gesmolten ghee toe (of kokosolie) en de eieren en meng nogmaals tot een glad mengsel.

Droog mengsel
1

Meng alle ingrediënten door elkaar.

2

Voeg het natte mengsel bij het droge mengsel en meng het tot een beslag. Doe het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm en bak de cake 45 minuten.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

16 gedachten over “Sinaasappelcake met Chufameel”

  1. hi! deze klinkt erg lekker!! zou het ook werken met minneola s ipv sinaasappels?

    Beantwoorden
  2. Goedemorgen,

    Geen chufameel in huis, zou ik het door kokos of amandelmeel kunnen vervangen?

    Beantwoorden
    • Hi Cynthia,

      Volgens mij is chufameel niet te vervangen.

      Groetjes, Myra Team Paleo

      Beantwoorden
  3. Sinaasappels met schil of zonder?
    Waar is het meel te koop?

    Beantwoorden
  4. Goedemorgen,

    zijn de sinasappels met schil en is er een alternatief voor het chufameel?
    Hartelijke groeten,
    Monique

    Beantwoorden
    • Hi Monique,

      Met schil inderdaad, volgens mij is er geen vervanger voor chufameel.

      Groetjes, Myra team Paleo

      Beantwoorden
  5. Ik ben in een jaar tijd een kilo afgevallen met paleo. Nu op wintersport een week gewoon brood gegeten en 4 kilo aangekomen! Ik ga stoppen met paleo en weer beginnen met het bloedgroep dieet. Volgens mijn bloedgroep a zijn veel paleo producten niet gezond voor mij, zoals kokos, banaan, sinaasappel, vlees..er blijft nog genoeg over hoor? succes allemaal!

    Beantwoorden
  6. Lijkt me heel lekker maar waar kan ik die speciale ingrediënten kopen ?

    Beantwoorden
    • Hi Petra,

      Bijvoorbeeld bij puurmieke.nl

      Groetjes, Myra Team Paleo

      Beantwoorden
  7. AMANDELMEEL VERVANGEN DOOR CHUFAMEEL
    Je kunt in een recept met amandelmeel 1 op 1 chufameel gebruiken maar omdat chufameel veel zoeter is kun je makkelijk de helft minder suiker gebruiken. Chufameel is ook wat droger én bevat de helft van de hoeveelheid vet, om dit te compenseren zou je wat meer vocht of vet kunnen toevoegen. Bijvoorbeeld in de vorm van puree van zoete aardappel of pastinaak, appelmoes, chufaolie of kokosolie.
    KOKOSMEEL VERVANGEN DOOR CHUFAMEEL
    Chufameel is weer iets minder droog dan kokosmeel en een stuk zoeter. Je kunt weer minder suiker gebruiken en het kokosmeel 1 op 1 vervangen. Er is een addertje onder het gras want alhoewel kokosmeel droger overkomt bij het opeten ervan neemt het voor het bakken juist vocht op. Dat betekent dat als je kokosmeel 1 op 1 vervangt door chufameel, je mengsel waarschijnlijk natter blijft. Je kunt in dat geval of iets meer chufameel gebruiken of chiazaad toevoegen bij het mengen van de ingrediënten en dit een paar minuten laten staan.
    Bron: chufanederland.nl
    Conclusie; gewoon omdraaien, dus chufameel kan vervangen worden door kokosmeel e/o amandelmeel.

    Beantwoorden
  8. Inmiddels gemaakt met amandelmeel ipv chufameel, makkelijk te maken en prima gelukt en mooie cake echter wat valt de smaak me tegen 🙁
    Pas op het smaakt echt naar marmelade en dat is zo’n uitgesproken smaak, daar moet je echt van houden. jugh ik was er eigenlijk al een beetje bang voor, en vond het ook niet lekker. Komt omdat de sinaasappelschillen er bij zitten. Dit is heel overheersend en denk voor kinderen helemaal niet lekker ? ? ?

    Beantwoorden
    • Hee Maartje, wij zijn niet bekend met gelatine ei.. wat is dat?

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.