Salade met zoete aardappel
Een heerlijk vegetarisch voor-, bij- of lunchgerecht. Van deze multifunctionele receptjes kun je alleen maar blij worden toch?! Door het stomen van de zoete aardappel valt deze minder uit elkaar en is deze uitstekend geschikt om in salades zoals deze te verwerken. Toch liever wat vlees? Voeg wat bijvoorbeeld wat gerookte kip toe.
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 4
Bereidingswijze
Moeilijkheid Easy
Voorbereidingstijd 10
Kooktijd 20
Schil de aardappelen en snijd in partjes. Halveer de cherrytomaatjes en rooster de pompoenpitjes in een droge pan op middelhoog vuur.
Meng de olie, peper, zout en chilivlokken in een kom.
Doe hier de aardappelen bij en schud om tot alle aardappelen een laagje olie hebben.
Stoom de aardappelen tot ze gaar zijn (ongeveer 20 minuten) en laat ze afkoelen.
Maak de dressing door de azijn met de olijfolie en mosterd op te kloppen en op smaak te maken met wat peper en zout.
Meng de cherrytomaten, rucola, pompoenpitjes en dressing door de aardappelen.
Verdeel over 4 borden en serveer.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in: