Salade met zalm en zoete aardappel
Deze salade zit bomvol gezonde voedingsstoffen en is daardoor een goed vullende maaltijd. Je kunt deze salade als lunch of diner eten, maar net wanneer jij er zin in hebt. Geen groene asperges in het seizoen? Vervang ze dan eens door bimi, dat smaakt er namelijk ook heerlijk bij.
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 1
Bereidingswijze
Moeilijkheid Normal
Voorbereidingstijd 15
Kooktijd 10
Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 bij 1 cm en snijd de tips van de asperges af.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met 1 tl kokosolie. Bak hierin de zoete aardappel met een snufje zout gaar.
Verhit een tweede koekenpan en bak hierin de zalm ongeveer 3 minuten aan beide zijdes.
Haal uit de pan en snijd in stukken.
Veeg de pan schoon en rooster de groene aspergetips.
Maak zoodles van de komkommer en meng deze door de veldsla.
Leg de veldsla en komkommer op een bord.
Verdeel vervolgens de aspergetips en zoete aardappel over de sla. Leg hier bovenop de zalmstukken.
Besprenkel met goede olijfolie en een snuf zout en peper en leg er een partje citroen bij.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:
De recepten zijn om van te watertanden! Ik weet nu wat er op mijn weekmenu staat.
Wat zijn zoodles?
Hi Leon,
Zoodles = courgette spaghetti 🙂
Kan dit recept ook met witte asperges?
Lijkt me inderdaad wel Irmgard! Probeer het eens uit en laat ons weten? 😉