Paashaas van dadel en chocolade
Jippie! Het is Pasen! Dat betekent de hele dat chocolade eten, met familie zijn en alvast mijn verjaardag vieren (morgen is mijn bday!) Gister was de Go with the Glow Paasbrunch en had ik dus geen tijd om in de keuken te staan. Daarom ben ik vandaag, op het laatste moment (gebeurt mij altijd), nog bezig met het verzinnen van allemaal kleine paassnacks. Niks speciaals, gewoon leuke hapjes om mee te nemen en uit te delen. Maar dan wel allemaal in de vorm van eitjes of een paashaas! Als lekkers bij de thee heb ik deze mini dadel paashaasjes gemaakt. Ze zijn bijna te lief om op te eten maar eigenlijk te lekker om te laten staan. Liva vindt ze helemaal het einde en speelt er al de hele ochtend mee terwijl ze af en toe een hapje neemt. Ik kan dus wel zeggen, deze paashaasjes zijn helemaal kid-proof!
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 3
Bereidingswijze
Moeilijkheid Easy
Voorbereidingstijd 10
Kooktijd 5
Snij de grote dadels door het midden en leg deze met de platte kant op een schaaltje.
Kraak de walnoten en druk in elke halve dadel een walnoot. Zo blijft te dadel mooi rond en krijgt het de vorm van een konijntje.
Smelt de chocolade in een pannentje en dip hier de dadels in zodat elke dadel omhult is met chocolade.
Kraak vervolgens de pecannoten en de hazelnoten. De hazelnoten worden het staartje, de pecannoten de oortjes. Druk deze in de chocolade laag en zet de konijntjes vervolgens een half uurtje in de koelkast tot de chocolade goed hard is. Serveer bij een lekker kopje thee! Happy easter!
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in: