Deze romige champignonsoep is een heerlijk en goed gevuld soepje om van te genieten.
Want een lekker romig soepje hoef je niet te laten staan met Paleo! We gebruiken uiteraard geen slagroom (of ander melkproduct) in dit recept, die is namelijk perfect te vervangen door kokosmelk.
We hebben een filmpje gemaakt van de bereiding:
Romige champignonsoep
- 250 gr Champignons
- 250 gr Kastanjechampignons
- 1 Ui
- 1 Teentje knoflook
- 1 el Kokosolie
- 700 ml Groentebouillon
- 150 ml Kokosmelk
- 15 gr Verse peterselie
-
Snipper de ui en knoflook.
-
Maak de champignons schoon en snijd in dunne plakjes.
-
Verhit de kokosolie in een pan en bak de gesnipperde ui, knoflook en champignons in ongeveer 5 minuten zacht.
-
Schep 1/3 van het champignonmengsel uit de pan en houd apart.
-
Voeg de bouillon toe aan de pan en laat 15 minuten zachtjes koken.
-
Pureer de soep met een staafmixer.
-
Schep de achtergehouden champignons door de soep samen met de kokosmelk.
-
Proef de soep en breng op smaak met peper en zout.
-
Hak de peterselie fijn.
-
Giet de soep in kommen en garneer met de fijngehakte peterselie.