Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Myra

4 comments

Groenten en vis van de bakplaat

We hebben een filmpje gemaakt van de bereiding:

Groenten en vis van de bakplaat
Visgerechten, Ovengerecht

Groenten en vis van de bakplaat

Dit gerecht met groenten en vis van de bakplaat is heerlijk en snel, wat wil je nog meer!? Dit soort gerechtjes zijn perfect voor een drukke doordeweekse avond. De enige tijd die je kwijt bent is aan het snijden van de groenten, daarna gaat het de oven in en heb je tijd om wat anders te doen. Klinkt goed toch?

Macro's (per portie)

Vetten 30% (9 g)
Eiwitten 40% (27 g)
Vezels 9% (6 g)
Koolhydraten 30% (9 g)
269 Calorieën per portie

Ingrediënten

Porties 2

Rode paprika
1
stuk(s)
Gele paprika
1
stuk(s)
Courgette
1
stuk(s)
Rode ui
1
stuk(s)
Cherrytomaatjes
1
handje(s)
Kabeljauw
250
g
Gedroogde tijm
1
el
Citroen
0.5
stuk(s)
Olijfolie
1
el
Zout
1
naar smaak
Zwarte peper
1
naar smaak

Bereidingswijze

Moeilijkheid Easy

Voorbereidingstijd 10

Kooktijd 25

1

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2

Maak de paprika’s schoon en snijd ze in lang dunne repen.

3

Maak de courgette schoon en snijd in plakken van 1 cm.

4

Maak de ui schoon, snijd doormidden en vervolgens in halve ringen.

5

Verdeel paprika’s, courgette en ui over de bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en een snuf peper en zout en bak ze in het midden van de oven 15 minuten.

6

Haal de plaat uit de oven.

7

Leg de kabeljauw op de groenten en verdeel hier de tomaatjes omheen.

8

Knijp de halve citroen er overheen, bestrooi met de tijm en nog een snuf peper en zout.

9

Bak nog eens 8 minuten in de oven, of tot de kabeljauw gaar is.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

WRITTEN BY

Myra

Hallo allemaal! Mijn naam is Myra en ben 24 jaar, vooral door kokende moeder en zus is mijn enthousiasme voor eten en koken aangewakkerd. Vind het vooral super om nieuwe dingen uit te proberen in de keuken. Naast (proberen) creatief in de keuken te zijn, houd ik ook van muziek maken op mijn klarinet en keyboard.

4 gedachten over “Groenten en vis van de bakplaat”

  1. Hallo Myra,
    Kun je ook diepvriesvis gebruiken en moet je het dan eerst ontdooien?
    DAnk je wel. Groetjes

    Beantwoorden
    • Hee Jacqueline, ja hoor. Diepvriesvis is prima maar eerst inderdaad wel ontdooien in de koelkast, afspoelen met koud water en droogdeppen nadien 🙂 Als je het bevroren in de oven doet dan wordt het waterig.

      Beantwoorden
  2. Het ziet er zeer smakelijk uit en je kunt het zeer goed zonder een drukke dag maken.
    Beankt
    Groetjes

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.