Deze Paleo Pruimen Kruimelvlaai is een ware traktatie.
En deze kruimelvlaai is niet alleen bijzonder lekker, maar ook bijzonder geschikt voor mensen die normaliter gebak moeten mijden vanwege een lactose- en/of glutenintolerantie! Win-Win situatie!
Pruimen Kruimelvlaai - Glutenvrij en lactosevrij
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 10
Taart 10
Bodem
Vulling
Kruimellaag
Bereidingswijze
Moeilijkheid Normal
Voorbereidingstijd 20
Kooktijd 50
Bekleed de bodem van een springvorm (doorsnede ca. 22 cm) met bakpapier en verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius.
Meng de ingrediënten voor de bodem in een kom en kneed tot een soepel deeg.
Verdeel het deeg over de taartbodem en druk het stevig aan, vorm ook opstaande randjes van ca. 2 à 3 cm hoog.
Prik de taartbodem een aantal keer in met een vorm om te voorkomen dat deze omhoog komt en bak de bodem vervolgens 10 minuten voor in de oven.
Snijd de pruimen in partjes.
Verdeel de pruimenpartjes over de taartbodem.
Klop kokosmelk, eieren, kokosbloesemsuiker en kaneel op met een garde en schenk dit over de pruimen.
Meng de ingrediënten voor de topping tot een kruimelig deeg en verdeel deze over de taart.
Bak de taart in 35-40 minuten goudbruin en gaar. Wordt de taart te donker? Dek deze dan af met bijvoorbeeld een siliconen deksel of stuk aluminiumfolie.
Laat de taart een half uurtje afkoelen voor je deze serveert. Bewaar daarna in de koelkast.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in: