Prei-venkelsoep
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 4
Bereidingswijze
Moeilijkheid Easy
Voorbereidingstijd 5
Kooktijd 25
Maak de preien goed schoon en snijd in halve ringen. Maak de venkel schoon en snijd in kleine stukken.
Verhit een soeppan met een scheutje (kokos)olie op middelhoog vuur. Bak hierin de prei en venkel 4 minuten zachtjes aan. Voeg de baharat toe en bak enkele minuten mee.
Voeg de bouillon en kokosmelk toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag zodra de soep kookt en laat hem ongeveer 15 minuten pruttelen.
Schep 1 flinke soeplepel prei en venkel uit de pan en zet apart. Pureer de soep met een staafmixer glad, schep er daarna de achtergehouden venkel en prei weer doorheen.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:
Zet deze soep voor volgende week op het menu nadat ik een verse makreel heb gekocht op de markt
Lekker recept met vers gerookte makreel uit de rokerij van Monnickendam, vanmorgen. Paar druppels citroensap toegevoegd in de kom: extra fris en lekker!
Uitstekend van smaak.
Wat is groentebouiion?
En hoe maak je dat zonder bouillonblokje?
Verrassend lekker en super voedzaam!