Pompoensoep Thaise stijl
Mét de Aziatische smaken van koriander, kokosmelk en verse gember.
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 6
Bereidingswijze
Moeilijkheid Normal
Voorbereidingstijd 15
Kooktijd 20
Snipper de ui en knoflook, snijd de prei en peper in ringetjes, de pompoen in blokjes, rasp de gember en hak de koriander fijn.
Zet een grote pan op het vuur met een eetlepel ghee. voeg de ui, prei en knoflook toe en fruit dit zachtjes aan in de pan. Doe vervolgens de pompoenblokjes erbij en bak even aan.
Zet een pan met kippenbouillon op het vuur en laat langzaam koken.
Doe de gember, groene peper en de helft van de koriander ook in de pan. Doe als laatste de kruiden laos, citroengras, zout, peper en paprika poeder erbij en gaar dit op heel zacht vuur.
Blus af met kokosmelk en bouillon. Laat voor 20 minuten doorkoken.
Haal de citroengras uit de soep en pureer de soep met een staafmixer, blender of keukenmachine. Verdeel de soep over zes borden.
Snijd een limoen door de helft. Garneer de soepborden af met wat gehakte koriander en limoensap.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:
de pompoensoep op thaise stijl was zoooo heerlijk, ik ga hem vlug weer maken.
kun je ook citroengras poeder gebruiken. en hoe veel dan ongeveer.
Hi Vlinder,
Waarschijnlijk moet dit wel kunnen.
Maar we hebben dit zelf nog nooit vervangen, dus ik durf helaas niet te zeggen hoeveel je dan zou moeten gebruiken.
Gr, Simone