Pompoensoep met spekjes
Serveer je soep eens in leuke mokken, kun je meteen je handen warmen tijdens het eten. Dit heerlijke soepje is grote favoriet in de herfst als de pompoenen vers van het land komen! Perfect als goedvullende lunch of voorgerecht.
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 4
Bereidingswijze
Moeilijkheid Normal
Voorbereidingstijd 10
Kooktijd 30
Hak het knoflookteentje fijn en snipper de ui.
Snijd het vruchtvlees van de pompoen in blokjes.
Smelt de kokosolie in een soeppan en fruit hierin de ui en de knoflook.
Voeg pompoen blokjes en tomaat toe en laat zachtjes pruttelen.
Giet de bouillon erbij en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Laat 15 à 20 minuten zachtjes koken.
Bak ondertussen het ontbijtspek krokant in een pan en laat daarna uitlekken op keukenpapier.
Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer.
Serveer de soep met de gebakken spekreepjes.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in: