Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

41 comments

Plakkerige kip uit de Crock-Pot

Plakkerige kip uit de Crock-Pot
Slowcooker Recepten, Gevogelte & Wild Recepten

Plakkerige kip uit de Crock-Pot

Als je een Crockpot hebt dan heb je geluk vandaag. Dit recept wordt namelijk gemaakt in de Crockpot. Dit is mijn beste vriend in de winter. Recepten uit de Crockpot zijn heerlijk en de keuken (en het huis) ruiken lekker naar eten. Plus, het is nog eens onwijs gemakkelijk ook! Het grootste voordeel is wel dat jij weer tijd hebt voor andere dingen terwijl dit gerechtje gaard in de crockpot (of slowcooker). Maak bij dit gerechtje bloemkoolrijst of zoodles en je hebt een heerlijke en goedvullende maaltijd.

Macro's (per portie)

Vetten 67% (43 g)
Eiwitten 22% (31 g)
Vezels 1% (1 g)
Koolhydraten 67% (43 g)
575 Calorieën per portie

Ingrediënten

Porties 6

Kippendijen
1
kg
Tapiocameel
30
g
Zwarte peper
0.5
tl
Kokosolie
2
el
Cashewnoten
100
g
Lente-ui
2
stuk(s)
Sesamzaad
2
el
Voor de saus
Knoflook
3
teentje(s)
Tomatenpuree
2
el
Kokosbloesemsuiker
1
el
Verse gember
1
cm
Sesamolie
1
el
Rijst azijn
2
el
Coconut aminos
3
el
Chilivlokken
1
snufje
Keltisch zeezout
0.5
tl

Bereidingswijze

Moeilijkheid Normal

Voorbereidingstijd 15

Kooktijd 180

1

Snijd de kippendijen in blokjes, de lente-ui in ringetjes, pers de knoflookteentjes en snijd de geschilde gember fijn.

2

Doe de kipblokjes samen met de tapioca en de peper in een kom en meng totdat alle kip bedekt is.

3

Smelt de kokosolie in een wok en bak hierin de kip.

4

Maak de saus door alle ingrediënten te mengen in een kommetje. Je krijgt een soort dikke pap.

5

Doe de kip in je Crock-Pot samen met de saus en roer door.

6

Kook 2-3 uur op de lage stand.

7

Serveer bijvoorbeeld met bloemkool”rijst” en garneer met de cashewnoten, lente-ui en sesamzaadjes.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

41 gedachten over “Plakkerige kip uit de Crock-Pot”

    • waar kopen jullie de coconut aminos , ik kan hem hier in de buurt nergens kopen .

      Beantwoorden
    • opgezocht bij google. Een soyasaus vervanger gemaakt van kokos….

      Beantwoorden
    • Coconut Aminos: Een gezonde vervanger van sojasaus (even googlen)

      Beantwoorden
  1. De gerechten zijn erg lekker en eenvoudig klaar te maken,
    Vooral de Slow Cooker zijn gemakkelijk.

    Bedankt Mitch

    Beantwoorden
  2. Hai mitch,

    Ik zou dit gerecht graag willen pinnen (pinterest) maar die optie heb je niet. Misschien een idee om dat toe te voegen?

    Fijn weekend!

    Beantwoorden
    • Hey, als je zelf op je browserbalk het pinterest logootje hebt gezet, kan je het wel pinnen.

      Groetjes!

      Beantwoorden
  3. Welke rijstazijn gebruik je? De rode, zware of de heldere?
    Ik heb net een slowcooker gekocht en wil dit gaan klaarmaken.

    Beantwoorden
  4. Ik wacht met spanning af op je paleo receptenspecial voor de slowcooker 🙂

    Beantwoorden
  5. Ik ben nieuw in het paleo gebeuren en nu zie ik jouw recept. wat me opvalt: sommige ingrediënten (coconut-aminos) en de keukenmaterialen (nog nooit van crock-pot gehoord) zijn mij onbekend, kan je ook alternatieven opnemen? anders is het wel hoog drempelig

    Beantwoorden
  6. Ik ben benieuwd naar de bloemkoolrijst. Hoe maak ik dat?

    Beantwoorden
  7. Het water loopt me altijd in de mond bij het zien van de recepten, maar bij het lezen word ik verdrietig en opstandig! Waar haal je al die vreemde ingrediënten? Bij ons op het eiland Goeree Overflakkee vind je die niet!!!! Wie heeft een suggestie????

    Beantwoorden
    • Lastig is dat he als er in je buurt niet zoveel is. Bij puurmieke.nl hebben ze wel veel dingen. Gelukkig kun je heel veel ingredienten online bestellen. En de AH XL heeft ook veel. Daar kun je ook online bestellen. Een toko heeft ook nog wel eens wat.

      Beantwoorden
  8. Ik neem aan dat ik dit ook in een oven slowcooker kan maken maar welke temperatuur kan ik dan het beste nemen en hoe lang?

    Beantwoorden
    • Even googelen denk ik, ik heb zelf geen slowcooker..

      Beantwoorden
  9. Heerlijk was het. Zeker voor herhaling vatbaar. We hebben wel gewoon soyasaus gebruikt. Volgende keer maken we het met Coconut aminos.

    Beantwoorden
  10. Geweldig, precies gemaakt zoals het er staat, super lekker met bloemkoolrijst. Mijn complimenten!

    Beantwoorden
    • Hi Willemien,

      Je kunt het ook maken in een pan met dikke bodem en die op het vuur zetten met een warmhoudplaatje ertussen.
      Ook moet je dan wat extra vocht toevoegen.

      Gr, Simone -team paleo.nl

      Beantwoorden
  11. Zo ontzettend lekker!!! Weer een favoriet erbij. En mals, ongelooflijk. Complimenten en bedankt!

    Beantwoorden
  12. Kan de suiker ook vervangen worden door iets met minder koolhydraten?

    Groetjes Marianne

    Beantwoorden
  13. Ik heb geen crockpot, wel een Romertopf. Kan ik die ook hiervoor gebruiken?

    Beantwoorden
    • Hi Fran,

      Volgens mij geeft dat hetzelfde effect :).

      Groetjes, Myra Team Paleo

      Beantwoorden
  14. L.S.,

    Als ik een recept wil zien en in wil loggen met mijn e-mailadres en wachtwoord dan laten jullie mij weten dat mijn e-mailadres niet bekend is bij jullie.
    Hoe kunnen jullie mij dan recepten sturen?

    Beantwoorden
    • Hoi Bärbel,

      op welke apparaat probeer je het recept te openen? Op een PC of op een telefoon?

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.