Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

8 comments

Pizza frittata

Pizza frittata
Eiergerechten, Hartige snacks

Pizza frittata

Je favoriete pizza maar dan als frittata! Heerlijk op elk moment van de dag. Het voordeel van een goede frittata is dat je deze echt op elk moment van de dag kunt eten. Als ontbijt, lunch, diner of snack; het kan altijd! Deze pizza frittata lijkt bijna te lekker om waar te zijn! Verander de ingrediënten eens voor die die jij vroeger altijd op je pizza deed (of nu nog steeds op je paleo pizza). Wedden dat het lekker is?! Verander de ingrediënten eens voor degene die jij vroeger altijd op je pizza deed (of nu nog steeds op je paleo pizza). Wedden dat het lekker is?!

Macro's (per portie)

Vetten 65% (29 g)
Eiwitten 23% (23 g)
Vezels 2% (2 g)
Koolhydraten 65% (29 g)
404 Calorieën per portie

Ingrediënten

Porties 2

Rode paprika
1
stuk(s)
Lente-ui
1
stuk(s)
Rundersalami
6
plakje(s)
Ei
5
stuk(s)
Gezeefde tomaten
120
g
Gedroogde basilicum
1
tl
Olijfolie
1
el
Zout
1
naar smaak
Zwarte peper
1
naar smaak

Bereidingswijze

Moeilijkheid Normal

Voorbereidingstijd 10

Kooktijd 25

1

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2

Vet alvast een ovenschaal in met wat olijfolie.

3

Snijd de paprika in dunne reepjes en verdeel over de bodem van de ovenschaal.

4

Snijd de lente-ui in dunne ringen en verdeel over de paprika. Leg er vervolgens de plakjes rundersalami op.

5

Meng in een maatbeker de eieren en tomatensaus goed door elkaar.

6

Breng op smaak met de basilicum, zout en peper. Meng nog een keer goed door en giet het mengsel over de vulling in de ovenschaal.

7

Bak de frittata 25 minuten in de voorverwarmde oven.

8

Is hij hierna nog niet gaar? Bak dan langer, eventueel afgedekt met aluminiumfolie zodat deze niet te bruin wordt.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

8 gedachten over “Pizza frittata”

  1. Dag Simone,

    Het recept ziet er lekker uit, maar jammer van die rundersalami. Deze bevat natriumnitriet, zelfs de biologische. Dit past niet echt in een paleo dieet.

    Groeten,
    Saskia

    Beantwoorden
  2. Eet je dan in je eentje die pizza op? Dat betekent dat je vijf eieren eet!

    Beantwoorden
    • Hi Karin,

      Ik zou hem voor drie personen maken, 4 als het kleine (ontbijt)eters zijn.

      Groetjes Myra Team Paleo

      Beantwoorden
    • Hi Anja,

      Ik zou hem voor drie personen maken, 4 als het kleine (ontbijt)eters zijn.

      Groetjes Myra Team Paleo

      Beantwoorden
  3. Dit klinkt zo waanzinnig lekker! Zelf ben ik net aan mn bijnier geopereerd (syndroom van Conn) en heroverweeg ik mijn eetgewoontes door op een paleo “dieet” te gaan. Ik zie het eigenlijk meer als een levensstijl dan een dieet overigens. Maar nu heb ik 1 vraag over de Fritatta: mag er ook kaas op? Dat is het enige wat ik er aan mis en ik ben nou eenmaal een echte kaasmonster! 🙂
    En het moet dus rundersalami zijn? Het mag geen “normale” salami zijn? Mag ik vragen waarom?
    Alvast bedankt voor de terugkoppeling!
    Gr. Barbara

    Beantwoorden
    • Hoi Barbara,

      Zuivel is in Paleo een grijs gebied, maar kaas is een redelijk veilig product volgens Paleo standaarden. Het fermentatieproces van kaas verwijdert een (groot) deel van de lactose. Hoe ouder en rijper de kaas, hoe minder lactose erin zit.

      Het hoeft niet per se rundersalami te zijn dat je gebruikt in het gerecht 🙂

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.