Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

7 comments

Paleo tonijnburgers

Paleo tonijnburgers
Tapas, Visgerechten

Paleo tonijnburgers

Zet eens andere burgers op tafel en maak deze overheerlijke tonijnburgers. Smullen gegarandeerd! Ben je ook gek op burgers? Natuurlijk zijn er de burgers met portobello “broodje” of tussen slabladeren. Deze burgers hebben niet eens een broodje maar zijn in plaats van vlees gemaakt met vis. Weer eens wat anders, maar wel heerlijk.

Macro's (per portie)

Vetten 56% (19 g)
Eiwitten 36% (27 g)
Vezels 1% (1 g)
Koolhydraten 56% (19 g)
303 Calorieën per portie

Ingrediënten

Porties 4

Tonijn
450
g
Lente-ui
2
stuk(s)
Zwarte olijven
12
stuk(s)
Mayonaise
5
el
Ansjovisfilet
1
stuk(s)
Kokosolie
1
tl
Tomaten
2
stuk(s)
Rucola
1
handje(s)
Zout
1
naar smaak
Zwarte peper
1
naar smaak

Bereidingswijze

Moeilijkheid Normal

Voorbereidingstijd 25

Kooktijd 5

1

Snijd de tonijn in blokjes en hak de ui en de olijven fijn.

2

Snijd de ansjovis in stukjes en de tomaten in plakjes.

3

Meng de tonijn, lente-ui en olijven in een kommetje en laat het mengsel een paar minuten afkoelen in de vriezer.

4

Doe het mengsel daarna in een keukenmachine en puls tot de tonijn fijngemalen is.

5

Breng de tonijn op smaak met peper en zout en maak hier 4 burgers van.

6

Verhit een grillpan en bak hierop de tonijnburgers (bestrijk ze eventueel met wat gesmolten kokosolie tijdens het bakken).

7

Meng de ansjovis door de mayonaise en besmeer hiermee de burgers.

8

Maak de burgers af door er wat tomaat en rucola op te doen.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

7 gedachten over “Paleo tonijnburgers”

  1. Hoe zorg je ervoor dat de tonijnburgers niet uit elkaar vallen?

    Beantwoorden
  2. Sorry hoor, het ziet er lekker uit op de foto’s maar die van mij vallen uit elkaar! Ik zou graag een wat vollediger recept zien…

    Beantwoorden
    • Beste L,

      Bij ons lukte het recept goed, ik durf niet te zeggen waarom die van jou uit elkaar vallen.
      Wel erg vervelend!

      Gr, Simone – Team Foodie

      Beantwoorden
  3. Kan er gespecificeerd worden in welke staat de tonijn moet verkeren voor dit recept? Tonijn in olijfolie uit blik wordt te smeurig om een burger van te rollen.

    Groet,

    Kevin

    Beantwoorden
  4. Nou, heb het nu meer als beslag gebruikt, na op hoog vuur gecremeerd te zijn in de grillpan is het uiteindelijk een verre neef van een burger geworden. Mijn huis staat wel blank van de rook, niet bepaald ideaal.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.