Paleo frambozen fudge
Handig voor onderweg; heerlijke frambozen fudge! Heb je meteen je portie goede vetten voor die dag binnen. Voor de liefhebbers; maak de fudge met extra vierge kokosolie. Zoetigheid, dat is aan mij wel besteed. Ik eet graag groenten, maar 1 keer per dag een gezonde snack daar kijk ik altijd naar uit!
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 12
Stuks 12
Bereidingswijze
Moeilijkheid Easy
Voorbereidingstijd 10
Kooktijd 180
Zorg dat de kokosboter en kokosolie warm zijn en de frambozen op kamertemperatuur (niet uit de koelkast).
Doe alles (behalve de pistachenoten) in een keukenmachine en mix tot een egale massa.
Leg wat pistachenoten onderin een muffin of bonbon vormpjes (van papier of siliconen).
Giet het frambozen mengsel in de vormpjes erop.
Besprenkel met pistachenoten.
Laat afkoelen en uitharden in de koelkast of vriezer.
Bewaar gekoeld.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:
WRITTEN BY
Gastblogger
Sinds we per 1 December 2016 over zijn gegaan naar onze nieuwe website hebben we de artikelen die geschreven zijn door een divers aantal mensen gegroepeerd onder het account "gastblogger". Wil je ook schrijven voor Paleo.nl maar wel een eigen profiel opbouwen dan is dit mogelijk. Laat een bericht achter via ons contactformulier.
Hallo,
Het ziet er heerlijk uit, wil het graag gaan maken, maar wat is het verschil tussen kokosolie en kokosboter..?
Hoi Maaike, kokosboter kun je bijv bij ah kopen, het zit in een glazen pot met blokken. Je kunt het ook zelf maken, dan kun je beter even bij de post van vandaag op de facebook kijken bij de reacties!
Hoeveel stukjes mag je hier per dag van eten?
Dit kan je als tussendoortje eten, 1 stukje of gewoon lekker in het weekend!
Als je zoekt op het verschil tussen kokosolie en kokosboter geeft men aan dat er geen verschil is. Hoe komt het dat jij deze 2 dan wel gescheiden noemt?
Hoi Hennie, op onze facebook is het uitgebreid uitgelegd, misschien dat je daar even kunt kijken?
Ik zoek me rot maar ik kan het niet vinden wat je aangeeft.
Hoe moet je dit bewaren? Kun je dit invriezen? Hoe lang is dit houdbaar?
Je kunt het invriezen! In de koelkast weekje bewaren…
Oh, wat leek me dit lekker! aan de slag gegaan dus…Het recept had het over frambozen en die had ik niet in huis. Dus ik heb de frambozen vervangen voor kaneel en cacaonibs en als noten heb ik gekozen voor walnoot en pecannoot. Een meer winterse variant dus…
Het maken was simpel, ik heb een bakje voor ijsklontjes gebruikt om de fudge blokjes in op te laten stijven en vanmorgen vond ik het tijd voor de vuurdoop!
Ik zat klaar met een kop koffie en nam een hapje fudge…maar ai…de kokosboter/santen maakte dat het enorm naar kokos smaakte en laat dat nou net zijn wat ik niet lekker vind! Ik had daar niet op gerekend, omdat kokosmelk en kokosolie die specifieke kokos smaak helemaal niet doorgeven. Dus…mocht er een alternatief ingrediënt voor santen zijn, dan houd ik me van harte aanbevolen!
Santen smaakt wel naar kokos ja..een alternatief heb ik ook zo niet!
Kokosboter= Santen, te koop in schap bij Indische producten.
Kun je het ook met roomboter maken i.p.v. kokosboter?
Hey.
Ik kan hier in frankrijk midden in de bergen geen cocosboter krijgen????
Kan ik het vervangen met iets anders?
Ziet er namelijk zoooo lekker uit namelijk.
Merci,
Marije
Hi Marije,
Helaas weet ik geen vervanger, aangezien het verwarmd wordt.
Groetjes, Myra Team Paleo
Kokosboter kon ik hier niet krijgen. Wel cocoscréme-Santen. Is dat hetzelfde?
Als ze smaken zoals ik hoop dat ze smaken, gaan ze hier de vriezer niet halen. 🙂
Hoi Ingrid,
Dat is inderdaad hetzelfde :).
Groetjes, Myra Team Paleo
Ik heb ze vandaag gemaakt en ik vind ze erg lekker. De kinderen ook trouwens. Ik vond kleine bonbon bakjes waar ik ze in deed. Ook makkelijk meenemen