We hebben een filmpje gemaakt van de bereiding:
Paleo ferrero rocher
Een overheerlijk receptje, namelijk: paleo ferrero rocher. Dat wordt zeker smullen! Je kent ze vast wel, de originele snoepjes zitten boordevol suiker (en waarschijnlijk andere toevoegingen). Maar je kunt ze net zo makkelijk zelf maken én dat is dan ook nog eens stukken gezonder. Erg lekker als tussendoortje of bij een kopje koffie/thee.
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 5
Bolletjes 10
Bereidingswijze
Moeilijkheid Easy
Voorbereidingstijd 10
Kooktijd 0
Doe 120 gram hazelnoten in de keukenmachine en maal ze fijn, doe ze in een kommetje. Houd 30 gram achter ter garnering.
Doe de dadels in de keukenmachine en maal ze fijn tot er een bal ontstaat.
Voeg het hazelnootmeel, vanille extract en de ahornsiroop toe en pulseer tot je een mooi en egaal mengsel hebt.
Pak een hazelnoot en draai hieromheen een balletje met het dadelmengsel.
Herhaal tot je dadelmengsel op is.
Hak de resterende hazelnoten fijn. Rol de balletjes door de fijngehakte hazelnoten.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:
WRITTEN BY
Myra
Hallo allemaal! Mijn naam is Myra en ben 24 jaar, vooral door kokende moeder en zus is mijn enthousiasme voor eten en koken aangewakkerd. Vind het vooral super om nieuwe dingen uit te proberen in de keuken. Naast (proberen) creatief in de keuken te zijn, houd ik ook van muziek maken op mijn klarinet en keyboard.
Wat ik niet begrijp is de hoeveelheid hazelnoten? Je hebt er 150 gram nodig om er hazelnootpoeder van te malen, een handvol voor de garnering. Maar je moet ook nog hazelnoten hebben om het mengsel eromheen te doen?
Hi,
Je hebt inderdaad 150 gr hazelnoten nodig om meel van te maken.
De handvol ter garnering daarvan kun je er enkele gebruiken om in het midden te doen.
Gr, Simone
Hoi Simone,
Moeten het ongebrande hazelnoten zijn?
Lian
Hi Lian,
Dat is inderdaad altijd de beste keuze.
Gr, Simone