Paleo bulgur salade
Bulgur is een graan en daarom eten we dat binnen het paleo dieet niet. Gelukkig kun je in plaats daarvan bloemkool”rijst” nemen en genieten van deze heerlijke Turkse salade. Dit is zo’n receptje dat perfect te combineren is! Lekker met een stukje vis, vlees of wellicht als vegetarische maaltijd met een klassieke tian. Smullen gegarandeerd!
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 2
Bereidingswijze
Moeilijkheid Normal
Voorbereidingstijd 10
Kooktijd 20
Snipper de ui en snijd de tomaten, komkommer en gegrilde paprika in blokjes.
Pulseer met de keukenmachine de bloemkool roosjes in bloemkool"rijst".
Gaar de bloemkool”rijst” door deze te wokken met een scheutje water.
Laat iets afkoelen en roer de tomatenpuree erdoor.
Voeg ui, citroensap en zout toe.
Roer de komkommer, tomaat en paprika erdoor.
Maak het geheel af door de peterselie erdoor te roeren.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:
WRITTEN BY
Myra
Hallo allemaal! Mijn naam is Myra en ben 24 jaar, vooral door kokende moeder en zus is mijn enthousiasme voor eten en koken aangewakkerd. Vind het vooral super om nieuwe dingen uit te proberen in de keuken. Naast (proberen) creatief in de keuken te zijn, houd ik ook van muziek maken op mijn klarinet en keyboard.
*KAN* deze salade ook paleo gemaakt worden (er staat nu “kun”…). Wat is een klassieke tian? Ah, even opgezocht, de provençaalse variant van de mij wél bekende Corsicaanse ’tianu’ ????. Ik vermoedde al zoiets. Toch nog maar eens aandachtig naar ‘Rattatouille’ kijken!
Bedankt!
Hoe maak je bloemkool “rijst”?
Dat kan je maken door bloemkool in een keukenmachine fijn te hakken.
Of eventueel met een kleine groente hakker, in kleinere porties.