Paleo benedict burger
Wie zegt dat je met Paleo geen heerlijke burgers kunt eten? En nog voedzaam ook! Met een burger kun je vele kanten op, bouw je eigen favoriet! Deze versie met avocado en gepocheerd ei behoort toch wel echt tot 1 van mijn favorieten.
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 4
Bereidingswijze
Moeilijkheid Normal
Voorbereidingstijd 10
Kooktijd 20
Hak de bieslook en peterselie fijn, en pers de knoflook.
Snijd het vruchtvlees van de avocado's in plakjes.
Doe het gehakt in een kom en kneed hier één ei doorheen.
Voeg de knoflook, verse kruiden, zout en peper toe en kneed nog een keer door elkaar.
Maak 4 burgers van het gehakt.
Verhit een grillpan en gril hierin de burgers aan beide kanten mooi bruin.
Terwijl je hiermee bezig bent kan je de eieren pocheren.
Breng een pan water met een scheutje azijn aan de kook.
Breek de eieren boven de pan en laat ze 5-7 minuten koken voordat je ze uit de pan schept met een schuimspaan.
Serveer de burgers elk met een gepocheerd ei en wat mayonaise erop en leg de avocado ernaast (of erop) ter garnering.
Ook lekker met nog wat extra sla en/of tomaat.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:
WRITTEN BY
Gastblogger
Sinds we per 1 December 2016 over zijn gegaan naar onze nieuwe website hebben we de artikelen die geschreven zijn door een divers aantal mensen gegroepeerd onder het account "gastblogger". Wil je ook schrijven voor Paleo.nl maar wel een eigen profiel opbouwen dan is dit mogelijk. Laat een bericht achter via ons contactformulier.
Erg lekker en gemakkelijk te maken.
Het gepocheerde eitje boven op… ik ben fan!
Ik hou er van op mijn burger te toppen met wat slierten gekarameliseerde ui:)
Klinkt heerlijk!
Klinkt lekker! Een vraagje: Paleo mayonaise: hoe maak je die precies?
Hierbij een voorbeeld:
Ingrediënten:
2 eidooiers (op kamertemperatuur)
2 theelepels Dijon mosterd
360 ml milde olijfolie (of avocado-olie)
2 eetlepels vers citroensap
2 eetlepels appelazijn
1/2 theelepel zeezout
Bereiding:
1. Voeg de eidooiers en Dijon mosterd bij elkaar in een komen mix tot één geheel.
2. Tijdens het mixen, voeg je langzaam en beetje bij beetje de olie toe. Start met een paar druppels. Blijf besprenkelen totdat de mix meer de consistentie krijgt van mayonnaise. Blijf de olie toevoegen tot alles opgenomen is. Blijf mixen tot je de juiste dikte bereikt hebt. Als het nog niet dik genoeg is voeg je gerust nog wat meer olie toe.
3. Doe de citroensap en azijn erbij, hierdoor krijgt de mix een lichtgele kleur.
4. Voeg wat zout toe. Als je de mix te dik vindt kun je wat water of citroensap extra toevoegen.