Paleo aardbei panna cotta met munt
In deze romige panna cotta zit gelatine verwerkt. Gelatine staat bekend om zijn geneeskrachtige werking, dus dit is niet alleen een heel lekker toetje, maar ook nog eens goed voor je! Panna cotta klinkt eigenlijk al als een uitdagend gerechtje, maar we zullen je verklappen dat het stiekem helemaal niet zo moeilijk is om te maken. Een gerechtje om indruk mee te maken! Heerlijk als nagerecht, maar ook als een uitstekend snoep-ontbijtje.
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 6
Bereidingswijze
Moeilijkheid Normal
Voorbereidingstijd 5
Kooktijd 60
Maak de aardbeien schoon en doe deze samen met de munt in een kom.
Verwarm de kokosmelk in een steelpannetje.
Los de gelatine op in 2-3 eetlepels water.
Haal de kokosmelk van het vuur wanneer deze warm is en roer hier met een garde de gelatine en honing doorheen.
Giet de kokos bij de aardbeien en voeg citroensap toe.
Pureer met een staafmixer (of in een blender) tot je een egale massa hebt.
Vet 4-6 ramekins of puddingvormpjes in met kokosolie (of gebruik siliconen vormpjes). Als alternatief kan je de panna cotta ook in leuke potjes doen.
Giet het aardbei mengsel in de vormpjes en laat een uur opstijven in de koelkast of vriezer.
Om te serveren stort je de vormpjes uit op een bord en garneer je eventueel nog met wat aardbei en munt.
(Komt de panna cotta moeilijk uit de bakjes? Zet ze dan 5-10 minuutjes in een bakje met warm water). Als je potjes hebt gebruikt sla je deze stap uiteraard over.
Smakelijk!
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:
Waar koop ik gelatinepoeder? Ken alleen de velletjes.
puurmieke verkoopt Great Lakes gelatine poeder. En anders Amazon natuurlijk!
Dit lijkt me erg lekker en ga het zekers uitproberen. Want ik eet normaal gesproken geen toetjes. Maar dit lijkt me erg lekker en goed nog ook voor je.
Hallo Mitch,
Dit ziet er verrukkelijk uit. Ik heb een vraagje. Kan je iets dat je hebt bereid met gelatine invriezen ? (met de feestdagen in het vooruitzicht 😉 )
Hello Mitch,
dank voor al die goede recepten, ik probeer er veel van, doch soms zijn ze wel een beetje onduidelijk.
als je spreekt van een blik volvette kokosmelk, : is dat dan een blik van 200ml, 400ml? moet het kokoswater er ook bij of enkel de ‘room’.
Ik probeerde dit recept doch heb agar agar gebruikt (2 x 5gr) ipv gelatine en kom niet verder dan een , weliswaar lekkere, kokosmelk met aardbeismaak….. ligt het aan de gelatine of moest ik het kokoswater er niet bijgedaan hebben?
toch bedankt en keep up the good work?
Had je de agar-agar even doorgekookt? – anders geleert die namelijk niet
O ja, enne… Het werkt niet zo goed in vette dingen (kokosmelk?).
EN na een paar uur verliest t z’n geleerkracht.
Toch maar gelatine gebruiken lijkt mij…
Weer een lekker recept Mitch, bedankt!
Heb het de tweede keer gemaakt met basilicum ipv munt, een beetje balsamico-azijn ipv citroensap, en wat gemalen zwarte peper. t Is dat ik geen eigen blog heb, anders had ik mijn versie erop gezet… ;-D
O ja, die tweede versie heb ik niet gepureerd! Enkel de aardbeien in plakjes/stukjes gesneden, en de basilicum in reepjes. Zwarte peper er op het einde overheen.
Helaas wordt het antwoord om de vraag hierboven niet gegeven. Hoeveel ml kokosmelk en met of zonder het water?
Kan je ook gelatine blaadjes gebruiken?
Heb geen poeder in huis en weet niet of ik dat hier in de buurt kan kopen
Hi Tanja,
Dat zou zeker wel moeten kunnen, let wel even op dat deze anders gebruikt moeten worden dan de poeder.
Gr, Simone -Team Foodie
Dat is natuurlijk grote onzin dat gelatine een geneeskrachtige werking zou hebben.
Verder wel een heerlijk toetje…
Wow! I’m sure this taste so good! I can’t wait to try this one. Thank you so much for posting!