Oosterse zalm met frisse salade
Deze Oosterse zalm is zo’n recept dat je zeker een keer moet maken. De smaken komen perfect samen in dit overheerlijke gerecht. De zalm en salade zijn echt een match made in heaven; gewoon echt de perfecte balans. Een makkelijk receptje voor een doordeweekse avond waarmee je toch indruk maakt. Maak er bijvoorbeeld nog wat overheerlijke bloemkoolrijst bij en je hebt een heerlijke maaltijd met oosterse invloeden.
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 2
Voor de zalm
Voor de salade
Bereidingswijze
Moeilijkheid Easy
Voorbereidingstijd 15
Kooktijd 45
Leg beide zalmfilets in een schaaltje.
Pers de knoflook en pers het sap van de limoen en citroen.
Meng de overige ingrediënten tot een marinade en giet over de zalmfilets. Dek af en laat minimaal 30 minuten marineren.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Haal de zalmfilets uit de marinade en leg in een ovenschaal. Lepel over beide zalmfilets nog 1 el marinade.
Bak de zalm 12 minuten in de voorverwarmde oven of tot deze mooi gaar is.
Maak ondertussen de salade:
Rasp de wortels boven een grote kom.
Snijd de komkommer en radijsjes in lange stukjes ter grootte van lucifers.
Snijd de lente-ui in dunne ringen.
Meng alles samen met de ingrediënten voor de dressing
Serveer de salade samen met de zalm. Bestrooi met wat sesamzaadjes.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:
Ik heb deze zalm gemaakt en hij is heerlijk zo lekker zelfs dat mijn huisgenoten vragen om deze nogmaals te maken terwijl zij niet into “Paleo”zijn