New York “Cheese” cake
Soms moet je jezelf (en misschien eventueel bezoek) verwennen, denk dan nog eens aan deze cheesecake! Want dit is zo’n recept dat je echt zal verrassen. Paleo cheesecake is namelijk écht goddelijk!
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 12
Taart 12
Voor de bodem
Voor de vulling
Bereidingswijze
Moeilijkheid Hard
Voorbereidingstijd 40
Kooktijd 110
Maak eerst de bodem
Bekleed de bodem van een 22cm springvorm met bakpapier. Vet de zijkanten in met ghee of kokosolie.
Doe alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en meng tot een kruimelig mengsel.
Verdeel dit over de bodem, en tot halverwege de rand en druk vast.
Maak dan de vulling
Verwarm de oven voor op 180°C.
Rasp de bloemkool (of draai fijn in de keukenmachine), doe dit in een met huishoudfolie afgesloten schaal en verwarm 4-6 minuten in de magnetron.
Laat de bloemkool een paar minuutjes afkoelen en knijp zo veel mogelijk water eruit (hoe droger de bloemkool, hoe beter).
Breng 1 liter water aan de kook.
Spoel de cashewnoten af onder koud water en doe ze samen met de kokosmelk in een keukenmachine en draai dit in ongeveer 5 minuten tot een glad en romig mengsel.
Voeg nu de bloemkool toe en meng een paar minuten mee.
Voeg honing, kokosolie, kaneel, zout, appelazijn en vanille toe en draai nog een keer kort.
Voeg citroenrasp en –sap toe van 2 citroenen en meng.
Voeg terwijl de machine draait één voor één de eieren toe.
Voeg tot slot de tapioca toe en draai nog een keer.
Maak de cheesecake af
Giet de vulling over de bodem in je springvorm.
Zet de springvorm op een stuk aluminiumfolie en vouw de folie over de randen.
Plaats dit in een braadslede of ovenschotel en vul deze met water tot ¼ van de hoogte van de springvorm.
Zet dit in het midden van de oven en bak gedurende 15 minuten. Draai daarna de temperatuur terug tot 120°C en bak nog 90 minuten.
Zet de oven uit en laat de cheesecake nog een uur (of tot dat je deze met blote handen vast kan pakken) in de oven afkoelen met de deur open.
Als de cheesecake volledig is afgekoeld snijd dan met een mesje langs de rand en laat nog een nachtje opstijven in de koelkast (niet afdekken).
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:
Uh, wat doe je met die liter kokend water?
punt 3…. Plaats dit in een braadslede en vul deze met water tot ¼ van de hoogte van de springvorm.
Ik denk dat je dat in de braadslede moet gieten.
Inderdaad…. waarom een liter water koken en er dan niets mee doen?
je bakt de cheesecake au bain marie ofwel in een waterbadje. eerst zet je de springvorm in de braadslee en je giet het water aan de buitenkant erbij.
Bodem; speculaarkruiden?
ik denk speculaaskruiden 😉
Echt super lekker geworden, was wel wat meer werk zonder keukenmachine Haha! Ik vroeg me alleen af: hoeveel calorieën zitten erin en wat zijn de macro’s?
Hoe te bewaren. Kun je de cheese cake ook 2 dagen eerder maken bewaar je hem dan in koelkast of vriezer
Hoi Ingrid,
Je kunt hem dan nog gewoon in de koelkast bewaren 🙂