Mineola Paleo muffins
Heerlijk als ze weer in het seizoen zijn: mineola’s! Een combinatie tussen een manderijn en een sinaasappel. Niet alleen lekker om zo op te eten, maar ook in deze zoete Paleo muffins. Dit recept kun je zowel eten als ontbijt als toetje. Hoe fijn is dat? Meteen toetjes eten met je ontbijt. haha De vruchten (Mineola) waarmee deze muffins zijn gemaakt kun je elke maand vinden bij de biowinkel maar zijn in Januari en Februari vaak het lekkerst (seizoen).
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 6
Muffins 12
Bereidingswijze
Moeilijkheid Normal
Voorbereidingstijd 5
Kooktijd 30
Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius en zet een muffin bakplaat klaar.
Meng kokosmeel, bakpoeder en zout in een grote beslagkom.
Voeg de eieren, mineola sap en –rasp, ahornsiroop, kokosolie en vanilla-extract toe.
Mix met een handmixer (of in een keukenmachine) tot een egaal beslag.
Giet dit in de muffinvormpjes en bak in ongeveer 25 min goudbruin, of tot er een houten prikker schoon uit komt.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:
Misschien een domme vraag maar hoe rasp je een mineola
Je zet een rasp op de schil van de mineola, voordat je dus het fruit gebruikt en hem pelt.
Hoe kan ik het beste de sap uit de mineola’s krijgen?
Agavesiroop: laat het alsjeblieft links liggen! Het is echt zeer ongezond (daar zijn diverse bronnen te vinden die dit ook goed uitleggen)