Deze verfrissende soep is écht lekker op een warm dagje. Bijvoorbeeld als een voorafje bij de barbecue.
We hebben een filmpje gemaakt van de bereiding:
Koude komkommersoep
- 1 Grote komkommer
- 150 ml Kokosyoghurt
- 1,5 el Citroensap
- Half teentje knoflook
- 7 gr Verse dille
- 10 gr Verse peterselie
- 2 el Olijfolie
-
Snijd 1/5 van de komkommer en houd apart.
-
Schil de rest van de komkommer en snijd in stukken.
-
Doe komkommer, kokosyoghurt, citroensap, knoflook, dille, peterselie en de olijfolie in de blender en mix tot alles goed gemengd is. Breng op smaak met een snufje zout.
-
Schenk de soep in een schaal en zet minimaal 2 uur in de koelkast zodat alle smaken goed kunnen ontwikkelen.
-
Snijd voor het serveren de achtergehouden komkommer in hele fijne blokjes van ongeveer 0,5 cm.
-
Schenk de soep in kleine glaasjes en garneer met de blokjes komkommer en een druppeltje olijfolie.