Kippensoep met wortel en prei
Laat die regenachtige middagen maar komen. Jij zit lekker binnen achter deze heerlijke kom soep. Kippensoep is zoān receptje dat vaak gemaakt wordt als er iemand ziek is. Maar uiteraard smaakt dit ook erg lekker als je niet ziek bent š Een goedgevulde soep voor de lunch of als voorgerecht; smullen!
Macro's (per portie)
Ingrediƫnten
Porties 4
Bereidingswijze
Moeilijkheid Normal
Voorbereidingstijd 10
Kooktijd 30
Snijd de ui in halve ringen, de wortel in kleine plakjes, de prei in ringen en pers de knoflook fijn.
Smelt kokosolie in een soeppan en fruit hierin de ui samen met de knoflook en de wortel.
Voeg kippenbouten en kippenbouillon toe en breng aan de kook.
Kook hierin de kippenbouten in ongeveer 15 minuten gaar.
Haal de kip uit de pan laat afkoelen en pluk het vlees van de botten.
Snijd het vlees daarna klein.
Voeg prei en kippenvlees toe en breng op smaak met peper en zout.
Laat nog even 10-15 minuten zachtjes pruttelen.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:
Beste Mitchel, Wat voor kippenboullion kan ik het beste gebruiken?
Je kunt eigengetrokken bouillon gebruiken of 1 met zo min mogelijk toevoegingen (bv van een eko winkel)
Gr, Simone