EetPaleo Kimchi
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 10
Milliliter 1500
Bereidingswijze
Moeilijkheid Normal
Voorbereidingstijd 15
Kooktijd 4320
Snijd de Chinese kool grof, het bosje radijs in plakjes, snipper de ui en rasp de wortel/gember. Snijd ook de rode pepers fijn.
Begin met het steriliseren van de potten waarin je de kimchi gaat maken.Gebruik hiervoor bijvoorbeeld 2 potten met een inhoud van 750ml of 1 grote pot van 1,5 liter.
Was de pot(ten) en deksel(s) goed af in een sopje, spoel af met heet water en laat ze drogen in een oven met een temperatuur van 50 graden.
Meng in de tussentijd alle ingrediënten in een grote, schone kom.
Meng in de tussentijd alle ingrediënten in een grote, schone kom.
Schep het mengsel in de gesteriliseerde pot(ten) en druk het stevig aan. Zorg dat de groenten onder het vocht staan, dit is heel belangrijk. Voeg desnoods wat mineraalwater toe.
Leg een gewichtje of bijvoorbeeld een stuk Chinese kool op de groenten om ze onder het vocht te houden.
Sluit de pot(ten) losjes af met een deksel en laat op kamertemperatuur 2-3dagen fermenteren. Er ontstaan vanzelf wat bubbeltjes in de potten.
Maak op dag 2 en 3 de potten even open om de lucht te laten ontsnappen.Proef de kimchi – is het een beetje zuur van smaak? Dan is het fermenteren gelukt. Zo niet, laat het dan nog een dag of 2 langer fermenteren op kamertemperatuur.
Draai het deksel vervolgens goed op de pot en zet de kimchi in de koelkast, je kunt het nu 3 maanden bewaren.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in: