Karbonaadjes met appel uit de oven
Maak je karbonaadjes eens op een andere manier: met een krokant korstje en appel uit de oven. Dit is weer zo’n gerecht waar je veel mensen blij mee zult maken! Ook kinderen zullen ervan smullen door het zoete van de appel. Maak er een flinke portie groente (of 2) bij en eventueel wat zoete aardappel en je hebt een heerlijke en goedvullende maaltijd.
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 4
Bereidingswijze
Moeilijkheid Normal
Voorbereidingstijd 10
Kooktijd 20
Verwarm de oven voor op 175 °C en vet een ovenschaal lichtjes in.
Snipper de ui en schil de appel. Snijd deze in blokjes.
Dep de karbonaadjes droog met een stuk keukenpapier en bestrooi met zout en peper.
Smelt de helft van de ghee in een koekenpan en bak hierin de karbonaadjes een paar minuten op een hoog vuur aan beide kanten aan.
Haal uit de pan, bestrijk de karbonaadjes aan beide kanten met mosterd en leg in de ovenschaal.
Bak in het achtergebleven braadvet de spekjes krokant.
Voeg ui en appel toe en bak nog een paar minuten mee.
Verdeel dit mengsel over het vlees in de ovenschaal.
Bestrooi met amandelmeel en leg de resterende ghee in klontjes hier bovenop.
Zet in de oven en bak 15-20 minuten tot karbonades gaar zijn en bovenkant goudbruin is.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:
Erg lekker
Smaakt heerlijk
Ziet er zalig uit
Dankjewel! Gaat je die ook maken? 🙂