Kabeljauwpakketjes met pastinaakpuree
Een overheerlijke maaltijd die je niet veel werk kost, de perfecte combinatie. Doordat je dit receptje snel op tafel kunt zetten is het wat ons betreft een perfecte maaltijd voor doordeweeks of op een dag dat je geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Je kunt de pakketjes ook maken met bakpapier dat je dichtbind met gekleurd keukentouw. Dat ziet er meteen ook een stuk feestelijker uit.
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 2
Bereidingswijze
Moeilijkheid Normal
Voorbereidingstijd 15
Kooktijd 20
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
Schil de pastinaken en snijd de uiteindes eraf, snijd de pastinaken in gelijke stukken. Pel de knoflookteentjes. Doe de knoflook en pastinaak in een pan met kokend water en kook tot de pastinaak goed gaar is.
Leg 2 vierkante vellen aluminiumfolie klaar.
Maak de courgette schoon en snijd in plakken. Verdeel de plakken courgette over de 2 vellen aluminiumfolie. (leg ze in een rechthoekige vorm in het midden van het vel zodat je straks nog ruimte hebt deze dicht te vouwen).
Maak de paprika’s schoon en snijd ze in halve ringen. Verdeel de paprika over de courgette.
Leg de kabeljauwfilets op de paprika en besprenkel met wat olijfolie en peper en zout.
Vouw de pakketjes goed dicht en leg ze op de bakplaat. Bak de pakketjes gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Giet de pastinaak en knoflook af. Doe terug in de pan en gebruik een pureestamper om er een smeuïge puree van te maken. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pastinaakpuree over de borden en leg het vispakketje erbij.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:
Yammie, ga ik vanavond meteen proberen. Lekker en makkelijk. Bedankt.
En?
Ben niet zo van de pastinaak die vervang ik voor zoete aardappel
Ziet er ook heel lekker uit, ga het zeker uitproberen.
Zijn de kabeljauwfilets vers of bevroren?
Deze zijn vers.
Bevroren zou ook kunnen, dan moet het alleen wel wat langer in de oven.
Gr, Simone -Team Foodie
Vermits je de kabeljauw gat “stomen” in de aluminiumfolie, kan je even goed kabeljauw uit de diepvries gebruiken.
Laat je de kabeljauwfilts eerst ontdooien op kamertemperatuur, dan duurt het garen in de oven net zo lang als bij verse kabeljauw.
Smakelijk!
Bedankt voor je toevoeging Sandra 😉