Italiaanse salade met aubergine en kip
Haal Italie in huis met deze heerlijke salade! Niet alleen lekker als lunch maar ook als maaltijdsalade ‘s avonds. Deze goedgevulde salade is eigenlijk gewoon altijd lekker. Als lunch, als maaltijd en daarnaast; ook in elk seizoen 🙂 Wat is jouw favoriete salade moment?
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 4
Voor de dressing
Bereidingswijze
Moeilijkheid Normal
Voorbereidingstijd 10
Kooktijd 15
Snijd de tomaten en de kip in blokjes en de ui in halve ringen.
Snijd de aubergines in plakken van ½ cm en strooi er wat zout op (zodat het vocht eruit trekt).
Doe de rucola, bladsla en tomaat in een grote schaal.
Verhit een grillpan en gril hierin de uienringen.
Gril daarna de aubergine in dezelfde grillpan aan beide kanten met wat olijfolie.
Grill tot slot ook de kip in de grillpan en breng deze op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden.
Leg de ui, aubergine en kip op de salade in de schaal en hussel alles door elkaar.
Maak de dressing door alle ingrediënten daarvoor op te kloppen in een kommetje en besprenkel hiermee de salade.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:
Vanavond Italiaanse salade met kip en aubergine geprobeerd, maar wij vonden het niet lekker.
We misten de bite. Misschien zou een handje noten het goed kunnen maken.
Hee Marian!! Ahh jammer dat jullie het niet lekker vonden en de bite inderdaad missen 🙁 Je zou het volgende keer kunnen proberen inderdaad met een beetje noten.