Oerhollandse stamppot: Hutspot met pastinaak
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 2
Bereidingswijze
Moeilijkheid Normal
Voorbereidingstijd 5
Kooktijd 20
Zet een grote pan met water op het fornuis en zet hem alvast op hoog vuur.
Schil de uien en snij in ringen. Schil de pastinaken en snij hem in blokjes. Rasp de peen en snij hem in blokjes.
Doe de ingrediënten in een pan en zorg dat alles net onder water staat.
Voeg een snufje zout toe en breng aan de kook. Kookt het water? Draai de pit op middellaag vuur.
Kook zachtjes onder af en toe roeren voor ongeveer 15 minuten.
Bak ondertussen de spek in een koekenpan. Je kunt de plakjes spek in stukjes snijden. Heb je minder tijd, bak ze in zijn geheel 😉
Voeg bij de spek ook de verse worsten in de koekenpan. Indien nodig voeg je wat olie toe.
Zijn de groenten gaar? Giet de pastinaak-pan af en bewaar het vocht.
Voeg een eetlepel (of twee) vocht toe en stamp het tot een mooie hutspot.
Voeg naar smaak peper, zout en nootmuskaat toe. Het lekkerste is om een verse nootmuskaat te raspen.
Serveer op een bord een grote schep hutspot en een worst.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:
Waar staat het recept: hutspot met pastinaak?
Hi, we hadden een storing! Nu zie je het recept weer 🙂
Krijg het niet geopend, alleen de vraag of ik belangstelling heb voor de mail iedere week. Heb ik dus al gedaan.
Hi, we hadden een storing! Nu zie je het recept weer 🙂