Zo af en toe op Facebook krijg ik wel eens de vraag of mensen kokosolie/kokosproducten niet kunnen vervangen voor een ander product.
Niet iedereen vind kokos lekker natuurlijk (ik vind het heerlijk trouwens).
http://youtu.be/CUaA4A5-I2o
Zoals je in de video al kunt zien kun je kokos (voornamelijk als je het gebruikt om te bakken) vervangen door ghee (geklaarde boter).
Eerlijk gezegd weet ik niet of je het ook kunt verwerken in toetjes of andere recepten…
… als iemand dit wel eens getest heeft dan hoor ik het graag. 🙂
Dat je geen kokos lust kan ik begrijpen . Maar aan de ontgeurde kokosolie zit totaal geen smaak.
is ghee (geklaarde boter) lactose vrij?
Hallo,
Ik ben allergisch aan kokosnoot en wil ook aan mijn lijn denken. Als ik het internet afzoek naar gezonde tussendoortjes waar je ook voldoening van krijg wordt ik geteisterd door allerlei recepten met een of andere vorm van kokos (schilfers, melk, olie en vet). Ook de meeste dingen die je zo kunt kopen zit kokos in. Nu kokosschilfers kan ik weglaten en kokosmelk kan ik vervangen door gewone melk. Maar met vet en olie weet ik geen raad. ik kan het veranderen door boter en geklaarde boter maar dat is dan toch weer niet zo goed voor mijn lijn toch? ik zou vooral mueslirepen willen en havermoutkoeken willen maken zonder suiker en zo vetarm mogelijk.
klopt dat is ook mijn probleem, allergisch voor noten en dus ook kokos, en dus ook kokosolie! Iemand een antwoord?
Hee Jac! Thnx voor je reactie. Waar zou je precies een antwoord op willen? In afwachting van jouw antwoord 🙂