Gevulde zoete aardappel
Echt comfort-food, heerlijk op een regenachtige dag. Dit is zo’n lekker weekend gerechtje waarvan je blijft eten. Voordeel; het is nog gezond ook! De zoete aardappel daar kun je echt alle kanten mee op; bakken, vullen, als puree, als frietjes en ja zelfs als noodles. Wat is jouw favoriete zoete aardappel gerecht?
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 4
Bereidingswijze
Moeilijkheid Normal
Voorbereidingstijd 15
Kooktijd 50
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
Boen de zoete aardappels goed schoon en droog ze met een theedoek.
Leg elke zoete aardappel op een ruim stuk aluminiumfolie. Besprenkel elke aardappel met 1 tl olijfolie en wrijf ze ermee in. Prik met een vork rondom enkele gaatjes in de zoete aardappels.
Pak de zoete aardappels in met de aluminiumfolie en leg ze in de voorverwarmde oven. Pof de aardappels in 30-50 minuten gaar (afhankelijk van de grootte van de aardappels).
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de kipfilet en de paprika in kleine blokjes.
Verhit wat kokosolie in een pan en bak hierin de kip gaar.
Voeg de ui en knoflook toe en bak mee tot de ui glazig ziet.
Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak deze mee.
Voeg de paprika, paprikapoeder en komijn toe aan de kip en bak mee tot de paprika zacht is. Breng op smaak met zout en peper.
Haal de zoete aardappels uit de oven, haal ze uit de aluminiumfolie en leg ze op een bord.
Snijd de zoete aardappel in de lengte in en druk ze open. Breng op smaak met zout en peper.
Vul de zoete aardappels met het kipmengsel.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:
In het recept staat tomatenpuree maar niet bij de ingrediënten. Wat doe je met de handvol cherry tomaatjes?
Hoeveel tomatenpuree? Staat niet bij de ingrediënten.
In het recept staat tomatenpuree zie ik niet in de ingredientenlijst staan of is dat de handvol cherrytomaatjes?
Is aangepast!
Gr Simone -Team Foodie
Heerlijk recept, ik ben wel meteen eigenwijs bezig geweest, zonder paprika maar met extra tomaten (vers en puree) …smullen!
Verrassend lekker!
Fijn om te horen Nicky!