Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

7 comments

Gevulde zoete aardappel

Gevulde zoete aardappel
Tapas, Gevogelte & Wild Recepten, Ovengerecht

Gevulde zoete aardappel

Echt comfort-food, heerlijk op een regenachtige dag. Dit is zo’n lekker weekend gerechtje waarvan je blijft eten. Voordeel; het is nog gezond ook! De zoete aardappel daar kun je echt alle kanten mee op; bakken, vullen, als puree, als frietjes en ja zelfs als noodles. Wat is jouw favoriete zoete aardappel gerecht?

Macro's (per portie)

Vetten 42% (19 g)
Eiwitten 34% (34 g)
Vezels 5% (5 g)
Koolhydraten 42% (19 g)
403 Calorieën per portie

Ingrediënten

Porties 4

Zoete aardappel
4
stuk(s)
Olijfolie
4
tl
Kipfilet
4
stuk(s)
Rode paprika
2
stuk(s)
Ui
2
stuk(s)
Knoflook
2
teentje(s)
Tomatenpuree
2
el
Paprikapoeder
1
tl
Komijn
1
tl
Zout
1
naar smaak
Zwarte peper
1
naar smaak

Bereidingswijze

Moeilijkheid Normal

Voorbereidingstijd 15

Kooktijd 50

1

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.

2

Boen de zoete aardappels goed schoon en droog ze met een theedoek.

3

Leg elke zoete aardappel op een ruim stuk aluminiumfolie. Besprenkel elke aardappel met 1 tl olijfolie en wrijf ze ermee in. Prik met een vork rondom enkele gaatjes in de zoete aardappels.

4

Pak de zoete aardappels in met de aluminiumfolie en leg ze in de voorverwarmde oven. Pof de aardappels in 30-50 minuten gaar (afhankelijk van de grootte van de aardappels).

5

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de kipfilet en de paprika in kleine blokjes.

6

Verhit wat kokosolie in een pan en bak hierin de kip gaar.

7

Voeg de ui en knoflook toe en bak mee tot de ui glazig ziet.

8

Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak deze mee.

9

Voeg de paprika, paprikapoeder en komijn toe aan de kip en bak mee tot de paprika zacht is. Breng op smaak met zout en peper.

10

Haal de zoete aardappels uit de oven, haal ze uit de aluminiumfolie en leg ze op een bord.

11

Snijd de zoete aardappel in de lengte in en druk ze open. Breng op smaak met zout en peper.

12

Vul de zoete aardappels met het kipmengsel.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

7 gedachten over “Gevulde zoete aardappel”

  1. In het recept staat tomatenpuree maar niet bij de ingrediënten. Wat doe je met de handvol cherry tomaatjes?

    Beantwoorden
  2. Hoeveel tomatenpuree? Staat niet bij de ingrediënten.

    Beantwoorden
  3. In het recept staat tomatenpuree zie ik niet in de ingredientenlijst staan of is dat de handvol cherrytomaatjes?

    Beantwoorden
  4. Heerlijk recept, ik ben wel meteen eigenwijs bezig geweest, zonder paprika maar met extra tomaten (vers en puree) …smullen!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.