Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Gastblogger

No comments

Gevulde kip

Gevulde kip
Gevogelte & Wild Recepten, Ovengerecht, Kerst

Gevulde kip

Kerst is samenzijn met mensen die je liefhebt, koken, lekker eten, maar vooral genieten. Daarom hebben wij gekozen voor recepten waarbij je op de avond zelf zo min mogelijk in de keuken staat! Maak er nog wat ovengeroosterde groenten en een makkelijke puree bij en je hebt een overheerlijk kerstmaal op tafel staan!

Macro's (per portie)

Vetten 66% (44 g)
Eiwitten 29% (44 g)
Vezels 1% (2 g)
Koolhydraten 66% (44 g)
601 Calorieën per portie

Ingrediënten

Porties 6

Hele kip
1
stuk(s)
Mandarijn
1
stuk(s)
Verse Rozemarijn
3
takje(s)
Olijfolie
1
el
Ghee
3
el
Verse tijm
3
takje(s)
Wortel
1
stuk(s)
Bleekselderij
1
stengel(s)
Ui
2
stuk(s)
Knoflook
3
teentje(s)
Zout
1
naar smaak
Zwarte peper
1
naar smaak

Bereidingswijze

Moeilijkheid Hard

Voorbereidingstijd 10

Kooktijd 80

1

Verwarm de oven voor op de hoogste stand.

2

Halveer de mandarijn en doe deze samen met de verse rozemarijn in de holte van de kip.

3

Wrijf de kip in met olijfolie, peper en zout.

4

Mix ghee met de fijngesneden tijm en verdeel dit mengsel met je vingers tussen het vel en het vlees van de kip. Dit kost even wat moeite en geklieder, maar is het meer dan waard!

5

Snijd de groenten in grove stukken en verdeel over de ovenschaal. Leg daar bovenop de kip en bedek de schaal met aluminiumfolie.

6

Zet de schaal in de oven en draai de temperatuur terug naar 190 graden Celsius. Verwijder na 60 minuten het aluminiumfolie en bak daarna nog 20 minuutjes zodat de kip een mooi kleurtje krijgt.

7

Haal de kip uit de oven en serveer met de groenten en andere lekkere bijgerechten (bijv, het recept van de aardappel gratin)

8

Eet smakelijk!

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

WRITTEN BY

Gastblogger

Sinds we per 1 December 2016 over zijn gegaan naar onze nieuwe website hebben we de artikelen die geschreven zijn door een divers aantal mensen gegroepeerd onder het account "gastblogger". Wil je ook schrijven voor Paleo.nl maar wel een eigen profiel opbouwen dan is dit mogelijk. Laat een bericht achter via ons contactformulier.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.