- Voorbereidingstijd: 5 minuten
- Kooktijd: 15 minuten
- Porties: 4
Ingrediënten:
- 1 cup pompoenpitten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel knoflookpoeder
- Een snufje zeezout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng in een kom de pompoenpitten met olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder en zeezout tot ze gelijkmatig bedekt zijn.
- Verspreid de pompoenpitten in één laag op de bakplaat. Rooster ze 10-15 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Schud ze halverwege de baktijd even om.
- Laat de pompoenpitten afkoelen voordat je ze serveert of opbergt. Ze worden nog knapperiger als ze afkoelen.
- Als ze helemaal afgekoeld zijn kan je ze in een afgesloten bakje zo’n 3 maanden bewaren op een droge, koele, donkere plek. Of plaats ze in de koelkast voor nog langer. Zijn ze wat zachter geworden? Rooster ze even kort in een pan zonder olie.