Geroosterde paprika-pompoenpuree
Deze heerlijke paprika-pompoen puree kan eigenlijk bij van alles, zowel vlees als vis. Een fijn bijgerecht om te combineren dus. Doordat je de pompoen en paprika eerst roostert verdiepen de smaken en krijg je een licht zoete puree als perfect paleo bijgerecht. Mocht je nog op zoek zijn naar een lekker bijgerecht, maar weet je nog niet zo goed wat dan is dit zeker een aanrader!
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 4
Bereidingswijze
Moeilijkheid Normal
Voorbereidingstijd 15
Kooktijd 20
Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Halveer de pompoen en verwijder de zaden en de draderige binnenkant.
Snijd de rest van het pompoenvlees in blokjes.
Spreid de pompoen samen met de paprika uit over de bakplaat, bestrooi met het kerriepoeder en besprenkel met olie.
Rooster alles in ongeveer 20-25 minuten tot de pompoen gaar is en een lichtbruin korstje heeft.
Doe alles in een grote pan of kom en stamp samen met de kokosmelk tot een smeuïge puree.
Breng tot slot op smaak met peper en zout.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:
Dat is nog es n snel makkelijk en lekker eenvoudig recept. Ik ga em dit weekend maken. Kun je dit ook invriezen?
Ik wil t aan mn kleinzoon van 16 maanden geven. Vind ie vast lekker! Dank voor dit recept.
Lijkt me heerlijk! Wil ik zeker maken!
Wat is de functie vh bakpapier?
Moet de pompoen niet geschild?
Hoe kan ik een pompoen makkelijk in stukjes/ blokjes snijden?
(Ik vind het zo zwaar snijden.)
Je kunt hem ook snijden als je hem uit de oven haalt, dat gaat een stuk gemakkelijker 🙂
Moet de pompoen niet geschild?
Hoi Mitchel,
Bedankt voor alweer zo’n heerlijk recept. Dank zij jouw blad Paleo Lifestyle heb ik ook je andere boeken gekocht. We eten heerlijk en voelen ons goed. De peconoottaart was een groot succes. Ook mijn collega’s op het werk vonden het lekker.
Leuk artikel over jouw ook in de Linda.
Ik kijk nu al uit naar je volgende recepten.
Esther
Ik mis zo de PIN knop van pinterest hier 🙁 heerlijke recepten!
Pompoenen vergen wat kracht. Ik kook ze in de schil of leg ze in de oven om te garen. Beetje af laten koelen en dan schillen (doe ik ook wel eens een dag later.) Pureren en opbakken met een beetje sambal voor de volwassenen is erg lekker.
Ik maak ook puree (met sambal) van broccoli. Niet te gaar en dan pureren met veel van de stronk. Is verslavend lekker vind ik.
Hoi Mitc,
Wat een heerlijke recepten! Ik eet wel vis, geen vlees en geen gluten, zijn daar ook recepten voor?
Alvast bedankt!
Groetjes carla