Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

No comments

Gehakt met aalbessen en wortelpuree

Gehakt met aalbessen en wortelpuree
Vleesgerechten, Snelle Recepten

Gehakt met aalbessen en wortelpuree

Macro's (per portie)

Vetten 48% (38 g)
Eiwitten 25% (45 g)
Vezels 8% (15 g)
Koolhydraten 48% (38 g)
717 Calorieën per portie

Ingrediënten

Porties 2

Wortelpuree
Kleine wortel
600
g
Notenpasta
2
el
Kaneel
1
tl
Knoflookpoeder
0.2
tl
Keltisch zeezout
1
snufje
Gehakt met aalbessen
Ui
1
stuk(s)
Rundergehakt
400
g
Lente-ui
3
stuk(s)
Verse Rozemarijn
2
takje(s)
Verse tijm
3
takje(s)
Knoflookpoeder
0.5
tl
Zout
0.5
tl
Zwarte peper
1
naar smaak
Kokosolie
1
el
Rode besjes
100
g

Bereidingswijze

Moeilijkheid Normal

Voorbereidingstijd 5

Kooktijd 15

1

Was de wortel en snijd deze in plakjes. Breng de wortelplakjes in een pan met water aan de kook en laat ze ca. 8-10 minuten zachtjes koken tot ze zacht zijn.

2

Snijd de ui en lente-uit in dunne halve ringen.

3

Begin ondertussen aan het gehakt: verhit de kokosolie in een hapjespan en bak hierin de ui op middelhoog vuur in enkele minuten zacht.

4

Voeg het gehakt toe en bak het net zo lang tot er geen roze stukjes meer te zien zijn. Voeg dan de bosui, rozemarijnblaadjes, tijmblaadjes, knoflook, zout en peper toe en bak alles nog ongeveer 2 minuten.

5

Schep de aalbessen (rode besjes) er doorheen en bak deze maximaal 1 minuut mee.

6

Giet de wortels af , voeg de overige ingrediënten voor de puree toe en pureer het geheel met een staafmixer.

7

Serveer het gehakt met de puree en eet smakelijk!

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.