Gegrilde ananas met kokosroom, pistache en munt
Haal de zomer in huis met dit tropische gerechtje Een overheerlijk nagerecht waar iedereen van zal smullen. Serveer alles apart en laat iedereen zelf zijn toetje samenstellen. Vervang eens de pistache noten door jouw eigen favoriete nootjes; alles is lekker! Of wat denk je van wat extra kokosrasp over de ananas?
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 4
Bereidingswijze
Moeilijkheid Normal
Voorbereidingstijd 15
Kooktijd 10
Zet het blik kokosmelk een avond van te voren in de koelkast.
Haal de kokosmelk uit de koelkast, maak het blik voorzichtig open en schep de bovenste laag (die nu een soort crème is geworden) in een kom.
Voeg de honing toe en klop met een garde of handmixer tot een romige massa.
Zet in de koelkast.
Snijd de onderkant en bovenkant van de ananas af. Snijd de vrucht in plakken van ongeveer 1,5 cm dikte. Je hebt 4 plakken nodig voor dit recept.
Verhit een grillpan op middelhoog vuur.
Bestrooi 1 zijde van elke ananasplak met 0,5 tl kokosbloesemsuiker en leg de plak met de suikerkant naar beneden in de pan. Grill voor ongeveer 2-3 minuten.
Bestrooi nu de bovenkant van elke ananasplak met 0,5 tl kokosbloesemsuiker en draai de plakken om. Grill ook deze kant ongeveer 2-3 minuten.
Verdeel de ananasplakken over 4 bordjes.
Schep op elke plak een eetlepel van de kokosroom. Bestrooi met de pistachenoten en garneer met een blaadje munt.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:
Wel erg veel suiker; honing, kokosbloedsuiker en de fructose van de ananas
Wat moet de inhoud van het blik kokosmelk zijn. Je hebt ze van heel klein tot groot.
Mitch,
Fantastisch recept, overheerlijk.
Overheerlijk en dan had
Ik heb geen kokosbloesemsuiker gebruikt, maar wel weer honing in de kokoscreme. Ga dit vaker doen.
Een heerlijk recept . Ik heb alleen een probleem met de cocosroom. Ik verwacht een soort slagroom maar bij mij blijft hij te vloeibaar. Zet het blik eerst in de koelkast, gebruik alleen het gestolde deel van de Cocos. Heb het nu drie keer geprobeerd maar het lukt me niet. Please wat doe ik verkeerd.
Gebruik je wel een volvette kokosmelk?
Gr Simone – Team Foodie
Ik heb een lait gebruikt met 20gr. Vet. We hebben hier in Frankrijk verschillende merken van 5 Gr. Tot 20 Gr. Dus ik hoop dat dat voldoende is?
Ja dat zou wel voldoende moeten zijn. Wij gebruiken bijvoorbeeld altijd de kokosmelk van Aroy D, kun je daar aan komen?
Gr Simone, -Team Foodie